Norm Haber

Mudanya Kültür Sanat Derneği’nden Yeni Yıl Konseri

Bursa'da Mudanya Kültür Sanat Derneği 9 Ocak Pazar gecesi Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yeni yıl konseri düzenleyerek sanatseverlere müzik ziyafeti sundu. 1996 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren derneğin Türk Sanat Müziği Korosu, deneyimli şef Bahadır Sevik yönetiminde ve usta saz sanatçıları eşliğinde sahne aldı.

Mudanya Kültür Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çağlayan, virüs salgını nedeniyle dinleyicilerinden uzak kaldıklarını, yeniden buluşmanın kendilerine büyük mutluluk verdiğini ifade etti.

Konserin ilk bölümünde koro, ikinci bölümünde ise solo şarkılar yer aldı.

Konserde; “Gül açar, bülbül öter yaz geçer”, “Tanburamın ince kıvrak beli var”, “Yeşil olur şu Konya’nın Meram’ı”, “Kara bulutları kaldıralım aradan”, “Benliyi aldım kaçaktan”, “Bu yıl da böyle geçti”, “Neden geçip gittin öyle el gibi”, “Sen nisansın ben sarı eylül”, “Bu şarkı hiç bitmesin”, ”Hüzün”, “Kim ne derse desin aldanma”, “Gitmesin gözlerinden pırıl pırıl arzular”, “Çıkalım Bağdat Yolu’na”, “Leyla bir Özge candır”, “Sana bir buse vermedim diye” gibi Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz eserleri seslendirildi.

Konsere “Neden geçip gittin öyle el gibi” eserinin bestecisi Salih Berkmen de katıldı.

Konser sonunda besteci Salih Berkmen’e ve konserde emeği geçenlere teşekkür edildi ve günün anısı adına çiçek takdim edildi.

Konser sanatseverlerden büyük ilgi gördü.