Norm Haber

Orman yangınlarında son durum! 10 bölgede devam ediyor

Son bir haftada Türkiye'nin üzerine kabus gibi çöken orman yangınları tamamıyla kontrol altına alınabilmiş değil. Türkiye'nin güneyindeki 10 bölgede alevlerle mücadele devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, orman yangınlarına ilişkin son bilgileri paylaştı. Pakdemirli, 28-31 Temmuz tarihleri arasında 98 orman yangının 88’inin kontrol alındığını bildirdi.

10 BÖLGEDE YANGINLAR DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin açıkladığı listeye göre, 28 Temmuz’da çıkan 98 orman yangının 88’i kontrol altına alındı. 10 yangını ise kontrol alma çalışmaları devam ediyor.

Adana’da 20 yangından 1’i, Osmaniye’de 4 yangından 1’i, Antalya’da 12 yangından 3’ü, Mersin’de 7 yangından 3’ü, Muğla’da 5 yangından 2’si devam ediyor.

İzmir, Kayseri, Kahramanmaraş, Edirne ,Kütahya, Balıkesir, Kilis, Kocaeli, Kastamonu Sakarya, İstanbul, Hatay, Bursa Diyarbakır, Karaman, Manisa, Bingöl, Kırklareli, Bilecik, Şanlıurfa, Aydın, Bitlis, Çanakkale, Çorum ve Isparta yangınları kontrol altına alındı.

ANTALYA’DAKİ YANGINLAR

MANAVGAT

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 4 gündür devam eden yangın hala kontrol altına alınamadı.

Yangın, Manavgat Katı Atık Düzenli Depolama ve Enerji Üretim Tesisinin üst tarafındaki ormanlık bölgeye kadar ilerledi.

AKSEKİ

Antalya’nın Akseki ilçesine bağlı Kepezbeleni bölgesinde önceki gün çıkan orman yangınının ardından dün de bölgeye 6 kilometre uzaklıktaki Hocaköy Mahallesi’nde çıkan yangın devam ediyor.

Kepezbeleni Mahallesi’ndeki yangında 85 evden 76 evin tamamen yandığı öğrenildi.

GAZİPAŞA

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde gece saatlerinde 3 farklı noktada çıkan orman yangınına ekiplerin müdahalesi devam ediyor.

Gazipaşa ilçe merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan Küçüklü ve İnceğiz mahallelerinde gece saat 23.30 sıralarında 3 farklı noktada orman yangını çıktı.

Ekipler yangına kısa sürede müdahale etti. Yangın, aşırı sıcak ve rüzgarlı hava dolayısı ile büyüdü. Havadan ve karadan süren söndürme çalışmaları devem ederken, yangında can kaybı ve yaralanma olmadı.

Yetkililerden edinilen bilgilere göre yangından yaklaşık 300 hektar çam ormanı etkilendi. Jandarma ve polis ekipleri yangının çıkış nedeni ile ilgili inceleme başlattı.

ADANA 

Adana’nın Feke ilçesine bağlı Karacauşağı Mahallesindeki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

OSMANİYE

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde çıkan 4 yangından biri de halen sürüyor.

MERSİN

Alevlerle mücadelenin devam ettiği bir başka kent de Mersin.

Mersin’in Aydıncık ve Silifke ilçelerindeki 3 bölgede yangın sürüyor.

MUĞLA

Fethiye’deki orman yangınları kontrol altına alındı. Ancak Marmaris, Bodrum ve Köyceğiz’deki orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor.

Bodrum’da alevlerin bir türlü kontrol altına alınamaması nedeniyle bazı ev ve oteller tahliye edildi.

Marmaris’teki yangın nedeniyle Datça yolu kapatıldı.

Köyceğiz ilçesinde sabah saatlerinde yerleşim yerlerini tehdit etmeye başlayan yangın için vatandaşlar seferber oldu. İtfaiye ekiplerinin yardımına koşan yüzlerce vatandaş yangını söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Dün kontrol altına alınan yangın sabah saatlerinde yeniden kontrolden çıktı. Karadan ve havadan müdahalenin devam ettiği yangında alevler Yeşilköy Mahallesi’ndeki evlere yaklaşık 50 metre mesafeye kadar ulaştı. Bu arada vatandaşlar evlerini boşaltarak yangın söndürme ekiplerine destek veriyor. Hava ve doğa şartlarının elverişsiz olduğu için söndürme çalışmalarının güçlükle yapıldığı yangına havadan uçak ve helikopterlerle müdahale devam ediyor.

Muğla’dan yangın haberinin geldiği son ilçe Milas oldu.