Norm Haber

Osmangazi’ye 4 yeni hizmet

Osmangazi Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Kütüphanesi, Aile Sağlığı Merkezi, Mahalle Muhtarlığı ve Sosyal Gelişim Merkezi açılışını gerçekleştirdi.

HABER MERKEZİ

FOTOĞRAF: Mesut ERDOĞAN

Bursa Osmangazi Belediyesi, ‘On’un Adı Erkan Açılışı’ programı kapsamında toplu açılış töreni gerçekleştirdi.

Programda Mehmet Akif Ersoy Kütüphanesi, Aile Sağlığı Merkezi, Mahalle Muhtarlığı ve Sosyal Gelişim Merkezi açıldı.

Açılışta konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın şu ifadeleri kullandı:

Bugün 6 buçuk ay gibi bir sürede yaklaşık 18 temel atma ve açılış töreni gerçekleştiriyoruz. Hepsini bir arada yapacaktık fakat müsait olmadı. Hemen hemen her gün bir açılışta bugün de buradayız. Aile sağlığı merkezi muhtarlık binası, kütüphane, dershane ve OSMEK kurslarının yapılacağı bir merkez.  Yarın yine başka bir yerde olacağız. 29 Ekim’e kadar toplamda 7 ay gibi sürede 25 tane açılış, temel atma ve yeni tesis kazandırma töreni yapmış olacağız. Bunları niye altını çizerek söylüyorum? Seçimde söyledik anlayışı değiştireceğiz. En büyük projeniz ne dediklerinde bizim mega projelerimiz yok. Gidip milyarlarca lira parayı heba etmeyeceğiz. Onun yerine halka dokunan nokta atışları yapan insanların kendini mutlu hissedeceği, açılışlar, spor tesisleri, kütüphaneler, alanlar yapacağız dedik. Çok şükür de verdiğimiz sözü tutuyoruz. Muhtarıma da burada uygun bir yer bulursak mutlaka vardır. Bir halı saha spor merkezi, gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtulacağı bir tesisle bu Mahallemize kazandıracağız. Onun da sözünü vermiş olalım. Şunu çok iyi biliyorum ki birçok toplantıda da söylüyorum. Vakit çok hızlı geçiyor. 8 yıl milletvekilliği yaptık. 8 gün gibi geçti. Bu 5 yıllık süre özellikle belediyecilikte yatırım yeri olan, icraat yeri olan makamlarda çok hızlı geçtiğini bildiğimiz için hızlı aksiyon alıyoruz. Hızlı davranıp Osmangazi’de yaşayan yurttaşlarımızın mutlu olmasına çaba sarf ediyoruz. O yüzden de Dumlupınar mahallesindeyiz. Fazla uzatmayayım. Hepimize, mahallemize, Osmangazi’mize, Bursa’mıza hayırlı uğurlu olsun.

Mehmet Akif Mahallesi Muhtarı Osman Sakin ise konuşmasında, “Bugün muhtarlar günü, demokrasinin en önemli unsuru olan muhtarlarında muhtarlar gününü kutluyoruz. Onların özlük hak onların ekonomik sorunları, onların etki sorunlarının aşıldığı, muhtarların daha özgür, daha bağımsız mahallelerin sorunuyla daha rahat ilgilenebilecek bir mekanizmanın kurulacağı o günler içerisinde olmalarını da elbette istiyoruz, arzuluyoruz. Meclis üyelerimiz söyledim. Siz değerli Mutlular sakinleri. Ben aslında çok önceden bu mahalleyi bilen biriyim. Bu tarlaları, bu bölgeyi bilen biriyim. Şimdi Ahmet Akif Ersoy adını aldı, ama insanlarımız aynı isim elbette değişebilir. Sizleri dostlukla dayanışmayla selamlarken Erkan başkanımı bir kez daha kutlarım. Çünkü bir toplumun ve bir ülkenin, ne bir devletin sonsuza dek yaşayabilmesinin temel koşulu tartışan, sorgulayan, düşünebilen gerektiğinde gerekli söz söyleyebilen, kendini savunabilen, toplumunun haklarını savunabilen, kendi haklarını savunan bir gençlik yaratmaktır. Bir toplum yaratmaktır. Bu da ancak bağımsız, örgün, bilimsel, laik bir eğitimle olması. O yüzden Osmangazi Belediye Başkanımız milletvekili döneminden beri arkadaşım olan Erkan Aydın’ın kütüphane ve okullar üzerindeki çabasını görüyor. Bu mahallenin de bir okul sorunu olduğunu benden biliyorum. Sadece buranın değil, Bursa’da birçok yerde okulumuz eksik. O yüzden bir taraftan kütüphane, öbür taraftan sağlık ocağı bizim deyimimizle bütünüyle çok amaçlı bir kompleksi bugün hayata geçiriyor bugüne kadar bu komplekse emek vermiş olan kim varsa onlara teşekkür ediyorum. Bugün de bunu açan hayata geçiren herkese, topluma, kente, mahalleye kazandıran kıymetli Erkan başkanıma onun çalışma arkadaşlarına, belediye meclis üyelerine ve tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Mutlular mahallesine huzur mutluluk diliyorum.” dedi.