Norm Haber

Osmangazi’ye yeni kreş

Osmangazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ayça Azak Gündüz Bakımevi ve Çocuk Kreşi hizmete açıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, "Bizim mega projelerimiz yok. Bizim büyük vaatlerimiz yok ama anlayışı değiştirmek konusunda vaatlerimiz var." dedi.

Haber: Mesut ERDOĞAN

Osmangazi Belediyesi, Hamitler Mahallesi’nde inşa edilen Ayça Azak Gündüz Bakımevi ve Çocuk Kreşi’ni hizmete açıyor. Temeli geçen Mayıs ayında atılan kreşin inşaatı 5 ayda tamamlandı. Mülkiyeti Belediye’ye ait arazi üzerine, hayırsever Metin Azak’ın desteğiyle inşa edilen kreş, çocuklara çağdaş ve nitelikli bir eğitim imkanı sunuyor.

Toplam 500 metrekare alan üzerine tek katlı olarak inşa edilen kreş, dört sınıftan oluşuyor. 80 çocuğa eğitim verebilecek kapasitede inşa edilen kreşin içerisinde müdür odası, öğretmenler odası, veli görüşme alanı, revir, kapalı etkinlik alanı ve veliler için bekleme alanı yer alıyor. Kreş bünyesinde, çocuklar için açık etkinlik ve oyun alanları ile hobi bahçesi de bulunuyor.

Törene Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Sefa Yılmaz, CHP Bursa Milletvekillerinden Orhan Sarıbal, Hasan Öztürk ve CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ayça Azak’ın babası ve hayırsever Metin Azak, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a kreşin yapımı için teşekkür etti.

ERKAN AYDIN: BİZİM BÜYÜK VAATLERİMİZ YOK, ANLAYIŞI DEĞİŞTİRMEK KONUSUNDA VAATLERİMİZ VAR

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın,  “Biz Osmangazi’de Atatürkçü, çağdaş, cumhuriyetçi, vatanını, ülkesini seven çocuklar yetiştirmek istiyoruz. Çünkü bizim seçimden önce de seçimden sonra sorduklarında nereden başlayacaksınız dediklerinde hep aynı cevabı verdik. Anlayışı değiştireceğiz dedik. Bizim mega projelerimiz yok. Bizim büyük vaatlerimiz yok ama anlayışı değiştirmek konusunda vaatlerimiz var. Ve işe oradan başladık. İl Başkanımıza, ilçe başkanımıza, başkan yardımcılarımıza, meclis üyelerimize milletvekillerimize, parti meclis üyemize, muhtarlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizi izlemeye devam edin. Açılışlarımız ve sosyal belediyecilik anlamında yapacağımız hizmetler olanca hızıyla devam edecek diyorum. Hepimize hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

SARIBAL: BU KADAR VERGİ ALIP BUNLARI YAPMAMAK NEDİR?

Başkan Erkan Aydın’ın ardından kürsüye Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal çıktı.

Sarıbal, “Metin Azak ve ailesine sonsuz teşekkür ediyorum. Ayça’yı da burada minnetle anıyorum. Niye teşekkür ediyorum değerli dostlar? Ülkede bütün sosyal projeleri eğitime dair, yaşama dair her şeyi yapması gereken 22 yıllık bir iktidar var. AKP iktidarı 2017’den bugüne kadar 3 trilyon dolar harcadı. Türkiye Cumhuriyeti en az üç defa yeniden yapabilirlerdi. Ve büyük bir uyanıklıkla bu ülkenin yoksulluğunun çözümünü bu ülkenin eğitiminin sorununun çözümünü bu ülkenin emeklilerinin asgari ücretle çalışanlarının sorunu, işsizliğin sorununu çözmeyin Kısmen büyükşehir belediye yasasıyla belediyelere ve belediyelerimize aktardılar. Yani aslında yapmaları gereken işlerden kaçtılar. 2010’da itibaren yeniden inşa edilmiş bir kentteyiz. Bu kentin şu donatı alanlarını, eğitim sorunlarını, kreş, gündüz bakımevlerini niye yapmadılar değerli arkadaşlar? Neden? Hangi gerekçeyle? Bu kadar para harcayıp, bu kadar vergi alıp, bunları yapmamak nedir? Bütün bunları mutlaka sorgulamalıyız. Bütün bunları geçirmeliyiz. Başka sorunlarımız da var elbette. Ama belediyelerimiz kendi var olan ekonomik koşullarını göz önüne alarak kaynaklarını en ince ayrıntılarla inceleyerek vatandaş, belediye, iş insanı iş birliğiyle ana torun olan çocukların geleceği Ve nasıl bir eğitim meselesinde bir rol aldılar, bir öncülük ettiler. Ben Osmangazi Belediyemiz Başkanı Sayın Erkan Aydın olmak üzere Nilüfer Belediye Başkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza buradan sizler aracılığıyla teşekkür ederken Metin Azak ve ailesine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu kreşin mahallemize, ülkemize aydınlık geleceğimize görevler getirmesini diliyorum.” ifadesini kullandı.

ÖZTÜRK: BURADA BİR AYRIM YOK

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Hasan Öztürk ise, “31 Mart’ta seçim bitti. İlk işimiz o 1 Nisan’dan itibaren Cumhuriyet Halk Partisi’nin halkçı belediyeciliğiyle halkımıza dokunan projeleri hayata geçirmek oldu. Önce çocuklarımızdan başlayacağız dedik. Önce çocuklarımızın güleceği onları hayata hazırlayacağımız, geleceğe hazırlayacağımız bu tür eserleri ortaya koymak ve onları eğitim hayatıyla buluşturmak. Asıl olan burada halkçı belediyeciliğin, sosyal belediyeciliğin gerekliliklerinden başlamak. Arkamda açılacaklar var. Bursa’nın kalbi Osmangazi’de gerçekten anlamlı projelere teker teker imza atıyorlar. Tabii kızımız Ayşe’nin adını yaşatacak. Bence yapılabilecek en anlamlı işi yani eğitime yatırımı yapan kıymetli ailesi Metin Azak ve eşini de yürekten kutluyor ve teşekkür ediyorum. Bizim önceliğimiz insanımız, hiçbir çocuğumuzu kaderine terk edemeyiz. Bakın 22 yılın sonunda bizler de bir işçi çocuğu olarak devletin okuttuğu okullardan okuyarak Türkiye’nin herhangi bir üniversitesinde, herhangi bir fırsat eşitliği ve maruz kalmadan okuyarak mühendis olduk, doktor olduk. Bir noktaya geldik. Bugüne baktığımızda eğitim sistemimize, bugüne baktığımızda 22 yılın sonunda gerçekten hiçbir eşitlik yok. Hiçbir fırsat eşitliği yok. Dolayısıyla başlamamız gereken en önemli yer halkımıza halkçı belediyecilik ve sosyal belediyecilik onunla beraber en yakın seçimde gideceğimiz iktidarla ülkemizi yeniden Cumhuriyet’in değerleriyle herhangi birini ötekileştirmeden, kimseyi farklılaştırmadan tüm değerlerimizi Hakkari’nin bir köyünde dağ yöresinin bir köyünde veya Nilüfer’in göbeğinde bir çocuğumuza farklı muamele yapmadan onların ışığını ortaya çıkartmak en önemli görevimiz. Burada da öyle bir tesis açılıyor ki bakın özel okulların tamamının sahip olduğundan fazlasına sahip çocuklarımızı küçük yaşta eğitimi sevdirmek, okulu sevdirmek çok önemli. Bu manada da materyal olarak da, içerik olarak da çok nitelikli bir teşhis halkımızın hizmetine açılıyor. Burada da bir ayrım yok. Buraya gelen her çocuk bundan faydalanacak ama aynı zamanda annelerimiz de bundan faydalanacak. Hem çocuklarımıza hem kadınlarımıza büyük bir anlam katacak bu zamanın gerekliliklerini taşıyan, çağın gerekliliğini taşıyan bu kurumda Ayça’larımız, Ayça kızlarımız ışıklarıyla hem şehrimizi hem ülkemizi hem de ailelerini aydınlatacak ve güç katacak. Dolayısıyla ben bu bağlamda anlamlı projelere imza atan belediye başkanı Erkan Aydın’ı ve tabii ki ekibini yürekten alkışlıyorum. Tüm belediye başkanlarımız iktidarın her Her türlü engellemelerine karşı bizim iktidara giden yolumuzu adım adım inşa ediyorlar. Yakında göreceksiniz. Her şey güzel olacak. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.