Norm Haber

Plajda güneşlenenlerin arasına helikopter indi! Yemeğe gelmişler…

Muğla'da bir otelin plajında güneşlenenlerin arasına inen helikopter tepkileri çekti. Plajdakilerin can güvenliğinin tehlikeye atıldığı ifade edilirken, söz konusu video sosyal medyada gündem oldu. Helikopterin bir otele yemek için müşteri getirdiği belirtildi. Gazeteci Fatih Altaylı, Ulaştırma Bakanlığı'nın söz konusu konuyla ilgili soruşturma başlattığını, işletmeci firma ve pilota "izinsiz iniş ve meskun mahalde tehlikeli inişten ceza" uygulanacağını duyurdu.

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Kumlubük koyunda güneşlenenlerin şaşkın bakışları arasında sahile helikopter indirildi.

Gazeteci Fatih Altaylı, “Burası Marmaris Kumlubük. Halk plajına inen bu helikopterin yolcuları yemeğe gelmişler. Afiyet olsun da halka açık bir plaja helikopterle inmek kurallara uygun mu?” diye tepki gösterdi. Altaylı yaptığı yeni paylaşımda ise bakanlığın helikopter ve pilotla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.  Altaylı, “Dün görüntülerini yayınladığım helikopterle ilgili ulaştırma bakanlığı hemen soruşturma başlattı. İşletmeci firma ve Pilota izinsiz iniş ve meskun mahalde tehlikeli inişten ceza uygulanacağı bildirildi” diye yazdı.

İyi Parti İstanbul İl Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Kınık da yaptığı paylaşımda, “Bu helikopter Bereket Enerji’ye ait. Maris Otel’e yemek için müşteri getirmiş. 1. Acil durum olmadığı sürece plaja helikopter indirilmesi yasak. 2. Otellerin helikopter pisti olmalı” uyarısında bulundu. Kınık, “Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu durumda nasıl bir müeyyide uygulayacak?” diye sordu.

“Helikopter 20 Ocak 2020’de bir teknoloji firmasına devredilmiş”

Aynı videoyu, “Marmaris’te halk plajına akşam yemeği için yasak olmasına rağmen halkı riske atarak inen TC-HBR kayıtlı  bu helikopter Aydın, İzmir, Manisa, Muğla ve Denizli bölgesi elektrik dağıtım firmasının sahibi AkEnerji zengini Ceydan Saydanlı’nın şirketi Bereket Enerji adına kayıtlı” notuyla paylaşan Turhan Doğu isimli Twitter kullanıcısı, bir sonraki paylaşımında, “Helikopterin plaja inmesi ile alakalı Aydem Enerji’den gelen mailde helikopterin 20 Ocak 2020’de bir teknoloji firmasına devredildiği tarafıma iletildi. Kendilerine mail ve bilgilendirme için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.