Norm Haber

Razgatlıoğlu ikinci kez Dünya Şampiyonu!

İspanya'da düzenlenen Dünya Superbike Şampiyonası'nda ikinci olan Toprak Razgatlıoğlu, ikinci dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, İspanya’da düzenlenen 2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nın (WSBK) açılış yarışında damalı bayrağı ikinci sırada gördü. Elde ettiği sonuçla puanını 493’e çıkaran Razgatlıoğlu, kariyerinin ikinci dünya şampiyonluğunu ilan etti.

2021 yılında Yamaha takımıyla Dünya Superbike Şampiyonası’nda ilk kez zirveye çıkan Toprak, 2024 sezonunda Rokit BMW takımının renkleriyle bir kez daha şampiyonluk sevinci yaşadı.

Üstün performansıyla adını motor sporları tarihine altın harflerle yazdıran başarılı sporcu, bu zaferle birlikte kariyerindeki başarılarına bir yenisini ekledi.

Dünya Superbike Şampiyonası’nda sezon boyunca gösterdiği istikrarlı performans ve cesur sürüş teknikleri sayesinde zirveyi kimseye bırakmayan Razgatlıoğlu, İspanya’da elde ettiği ikincilikle şampiyonluk ipini göğüslemeyi başardı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nın İspanya’da gerçekleştirilen 12. ve son ayağında şampiyonluğa ulaşan milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Bak mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milli motosikletçimiz Toprak Razgatlıoğlu, 2021 yılında ‘İlk Türk Superbike Dünya Şampiyonu’ olarak tarihe geçen başarısının ardından, 2024’te bir kez daha bu seride şampiyon olarak bizleri gururlandırdı. 2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nın İspanya’da gerçekleştirilen 12. ve son ayağında şampiyonluğa ulaşan Toprak Razgatlıoğlu’nu tebrik ediyorum. Dünya genelinde yarışseverler tarafından “El Turco” lakabıyla anılan Toprak Razgatlıoğlu’nun başarısında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, milli motosikletçimizin başarılarının devamını diliyorum.”