Norm Haber

Saadet Partisi’nden iktidara EYT çağrısı

İzmir EYT Derneği'nin Konak Meydanındaki açık hava toplantısında konuşan Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, "19 sene sonra bir sorunu çözsünler de bizi bir kere utandırsınlar." diyerek, iktidara EYT çağrısı yaptı.

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, İzmir EYT Derneği’nin Konak Meydanındaki buluşmasına destek verdi.

Toplantıda bir açıklama yapan Erduran, şunları söyledi:

“Burada aranızda hem Saadet Partisinin İzmir İl Başkanı olarak, hem bir EYT mağduru olarak hem de bir EYT üyesi olarak bulunuyorum. Gönül ister ki, böyle mağduriyetler yaşanmasın. Hak eden hak ettiğine sahip olsun. Ancak 19 yıllık bir süreç yaşadık. Bu süreç içinde hangi adaleti sağladılar ki EYT’li kardeşlerimizin haklarına sahip çıksınlar?

Mevcut iktidar ve küçük ortağı ile birlikte EYT’li kardeşlerimizin sorunlarına çözüm üretemeyecekler. Hak etmiş oldukları hakları veremeyecekler. 19 yıldır çözüm üretmek yeren sorun üreten bir iktidardan EYT’li kardeşlerimizin hakları ile alakalı çözüm üretmelerini beklemek elbette ki hayalcilik olur.

Bazı vatandaşlarımız, ‘Sayın başkan büyük konuşma. Peki, hükümet ya bu sorunu çözerse?’ 19 yıldır hiçbir sorunu çözemediler. 19 sene sonra bir sorunu çözsünler de bizi bir kere utandırsınlar. Böyle bir sorunu çözerek bizi ilk utandıracakları EYT’li kardeşlerimiz kardeşlerimizin hakları geri iade etmek olsun. Çift dikiş kelimesini kullanarak bir iktidar ve bu iktidar sahiplerinin utanması lazım. Siz emekli ettiğiniz vatandaşa asgari ücretin altında maaş vereceksiniz. Sonra nasıl çift dikiş yapıyorsunuz diye hesap soracaksınız. Bu ancak utanmazlıktır.”