Norm Haber

Sinovac aşısı olan kişiler hacca gidemeyecek

Suudi Arabistan, hac ibadetini yerine getirmek isteyen yabancılar için şartları belirledi. Belirli aşıları olan ziyaretçiler hacca gidebilecek. Sinovac ve Sputnik V aşılarına izin yok.

Uzun süredir kapılarını dini ziyaretlere kapatan Suudi Arabistan, bu sene 60 bin yabancının hac ziyaretine izin verecek. Bu seneki hac ibadeti için kurallar belirlendi. Belirli aşıları olan ziyaretçiler hacca katılabiliyor. Kabul edilen aşılar arasında Sinovac ve Sputnik V aşıları yer almıyor.

Ülkeye gelecek ziyaretçilerin 2 doz koronavirüs aşısı olması zorunlu.

Kabul edilen aşılar ise Pfizer/BioNTech, Astrazeneca, Moderna ve Johnson&Jonson.

Listede Çinli hiçbir aşı yok. Rusya tarafından geliştirilen ve Türkiye’nin 50 milyon doz sipariş verdiği Sputnik V aşısı da kabul edilmiyor.

Aşının 1’inci dozunun 13 Mayıs tarihine kadar yapılmış olması, 2’nci dozunun ise Suudi Arabistan’a gelmeden son 14 gün kala olunması gerektiği açıklandı.

Türkiye Sinovac ile aşılamaya başlamıştı…

Ülkemizde 20 milyon dozu aşkın Sinovac aşısı uygulandı.

Aşılamaya üst yaş grubundan başlandığı için ve başlarda Sinovac’tan başka seçenek olmadığı için aşı olan büyüklerimizin pek çoğu hac ibadetini yerine getiremeyecek.

Pakistan ve Endonezya, izin verilen aşılar listesine Sinovac ve Sinopharm aşılarının eklenmesi için Suudi Arabistan ile görüşmeye başladığını duyurdu.