Norm Haber

Sokaklarda at eti satmışlar! Bakanlığın hileli gıda listesi güncellendi

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hileli gıdaları açıkladığı liste güncellendi ve halk sağlığını tehdit eden 4 firma daha listeye eklendi. "Tek tırnaklı" eti kullanan firmalar arasına Adana ve Manisa'dan 2'şer firma eklendi. Adana'da araçta satıldığı tespit edilen kırmızı etin tek tırnaklı eti çıkması dikkat çekti.

Bakanlığın yayımladığı liste tekrar güncellenerek yeni firmalar eklendi. Bu kez dana et, köfte ve pide harcı diyerek ‘tek tırnaklı eti’ yediren firmalar ise Adana ve Manisa’da tespit edildi.

SOKAKLARDA TEK TIRNAKLI ETİ SATMIŞLAR

Tespit edilen gıda hilecilerinden birinin sokakta araçla satış yapması dikkat çekti. Bakanlık tarafından yayınlanan listeye göre Hüseyit Kaynak’a ait hareketli araçta kırmızı parça et yerine tek tırnaklı eti tespit edildi.

Manisa’da ‘Çavuş’un Yeri’ isimli firmada satılan İzmir köfte ve Arzum Pide Salonu’nda satılan pide iç harcında tek tırnaklı eti raporlandı.

Adana’da ise “Yusuf Can Et Dünyası”nda satılan kırmızı parça et ile Hüseyin Kaynak’a ait hareketli araçta satılan kırmızı parça ette yine tek tırnaklı eti olduğu bulundu.