Norm Haber

Taylor Swift ve Dolly Parton ‘kasırga bağışlarına’ öncülük ediyor

Ünlüler, Helene ve Milton Kasırgaları’nın yarattığı yıkımın ardından Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) kasırga yardımları için büyük miktarlarda bağışta bulunuyor. Bu ayın başlarında Helene Kasırgası ABD’nin güneydoğu eyaletlerinde karaya çıkarak Georgia, Florida, Kuzey Carolina ve daha birçok şehri yerle bir etti.     Kasırga yüzlerce kişinin ölümüne ve çok daha fazlasının da kaybolmasına neden oldu. Dün […]

Ünlüler, Helene ve Milton Kasırgaları’nın yarattığı yıkımın ardından Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) kasırga yardımları için büyük miktarlarda bağışta bulunuyor.

Bu ayın başlarında Helene Kasırgası ABD’nin güneydoğu eyaletlerinde karaya çıkarak Georgia, Florida, Kuzey Carolina ve daha birçok şehri yerle bir etti.

 

 

Kasırga yüzlerce kişinin ölümüne ve çok daha fazlasının da kaybolmasına neden oldu.

Dün Milton Kasırgası Florida’yı vururken, ABD Başkanı Joe Biden tarafından “yüzyılın fırtınası” olarak tanımlandı.

Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Feeding America, Taylor Swift’in “toplumların yeniden inşasına ve toparlanmasına yardımcı olmak, bu yıkıcı fırtınalardan etkilenen insanlara temel gıda, temiz su ve malzeme sağlamak” için kullanılacak “5 milyon dolarlık cömert bir bağış” yaptığını açıkladı.

Kuruluş açıklamasında, “Önlerindeki zorlukları aşmaya çalışan aileleri desteklemek için birlikte gerçek bir etki yaratabiliriz. Taylor, açlığı sona erdirme hareketinde bizimle birlikte yer aldığın ve ihtiyaç sahibi topluluklara yardım ettiğin için teşekkür ederiz,” dedi.

Swift, Helene Kasırgası’nın ardından yardım çabalarına “kendi banka hesabından” 1 milyon dolar bağışlayan Dolly Parton’a katıldı.

Parton geçen hafta kişisel bağışının yanı sıra Dollywood Parks & Resorts, The Dollywood Foundation, Dolly Parton’s Stampede ve Pirates Voyage adlı şirketleriyle birlikte Appalachian bölgesinde sel yardımı sağlamak üzere perakende şirketi Walmart ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Parton’ın yukarıda adı geçen şirketleri de kaynaklarını birleştirerek Mountain Ways Vakfı’na yaptığı bağışa 1 milyon dolarlık ek bir katkıda bulunuyor.

Dolly Parton, “Tanrı bana iyi davrandı ve halk da bana iyi davrandı ve eğer yapabileceğim herhangi bir şekilde geri verebileceğim bir şey varsa bunu her zaman yapmaya hazır olduğumu hissediyorum. Üzerime düşeni yaptığımı hissetmek istiyorum,” dedi.

Diğer çabaların yanı sıra, şarkıcı Morgan Wallen, daha önce kasırga yardımı için Amerikan Kızıl Haçı’na 500 bin dolar bağışladıktan sonra, çarşamba günü Knoxville, Tennessee’de bir gıda kampanyasında malzeme toplanmasına yardımcı oldu.

Rock efsanesi Metallica da All Within My Hands Vakfı’nın World Central Kitchen ve Team Rubicon’a 50.000’er dolar bağışladığını duyurdu.

Birçok meteorolog Milton Kasırgasının Florida’da kayıtlara geçen en yıkıcı fırtınalardan biri olabileceğini tahmin ederken, Helene Kasırgası yaklaşık 20 yıl önceki Katrina Kasırgası’nın ardından son 50 yılda ABD anakarasını vuran en ölümcül ikinci kasırga oldu.