Norm Haber

TBMM’de ‘çift maaş’ polemiği: ‘EYT’liye yok diyorsunuz, kendinize yakın kişiler için yasa değiştiriyorsunuz’

TBMM'de devam eden görüşmelerde 'çift maaş' polemiği yaşandı. Genel Kurul'da söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan iktidarı eleştirerek "EYT’li vatandaşlarımıza “Yok öyle, hem emekli olup hem gidip çalışmak.” derken Kızılay, Yeşilay, Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Vakfı gibi, kendi atayacağınız kişilere çift maaş vermekten geri durmamak için yasa değiştiriyorsunuz" dedi.

TBMM’de devam eden görüşmelerde ‘çift maaş’ polemiği yaşandı. Genel Kurul’da söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan iktidarı eleştirerek “EYT’li vatandaşlarımıza “Yok öyle, hem emekli olup hem gidip çalışmak.” derken Kızılay, Yeşilay, Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Vakfı gibi, kendi atayacağınız kişilere çift maaş vermekten geri durmamak için yasa değiştiriyorsunuz” dedi.

Tarhan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Covid-19’un ortaya çıktığı 2020 yılından bu yana vatandaş “Dardayım.” dedi. Siz ne yaptınız? Katarlı şirket için yardım musluklarını açtınız. 2016’da Katarlı şirket, futbol yayın hakları için yapılan ihaleyi 500 milyon dolar artı KDV’yle kazandı. Siz bu şirkete 2017’de dolar kurunu ortalama 3,30’a sabitlediniz. 2019 yılının Ağustos başlarında yayın ihalesi bedelinden 90 milyon dolarlık bir indirim yapmakla kalmadınız, dolar kurunu da bu kez 5,80’e sabitlediniz ama Katarlıya bu yetmedi, 2020 yılında 410 milyon dolar olan yıllık yayın gelirinde yüzde 30’luk bir indirim daha talep ettiler, anlaşmamış gibi göründünüz ama dolaylı olarak bu talepleri de karşılandı, Katarlı şirketin kulüplere ödemesi gereken 140 milyon lirayı bu milletin cebinden Spor Toto Teşkilatı ödedi. Siz bu şirkete imkân üstüne imkân sağlamakla kalmadınız, üstüne bir de para ödediniz; esnafa gelince kaynak yok, Katarlılara gelince tüm kaynaklar seferber ediliyor.

5’inci maddeyle, getirdiğiniz her yasada olduğu gibi çift maaşın önünü açmaya devam ediyorsunuz, üstelik partili Cumhurbaşkanınız, kazanılmış hakları geriye dönük yasayla ellerinden alınan EYT’li vatandaşlarımıza “Yok öyle, hem emekli olup hem gidip çalışmak.” derken Kızılay, Yeşilay, Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Vakfı gibi, kendi atayacağınız kişilere çift maaş vermekten geri durmamak için yasa değiştiriyorsunuz. Bu kişiler hem bu dernek ve vakıflarda çalışacak hem de emekli maaşı alacak, yönetim kurullarına maaşları çifter çifter dağıtacaksınız; EYT’liler ise yıllardır bekliyor, insanların umutlarıyla oynuyorsunuz. Buradan EYT’li vatandaşlarıma sesleniyorum: Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, kazanılmış haklarınızı alacaksınız.

Sayın iktidar milletvekilleri “Ekonomide şahlandık, teknolojide uçuyoruz…” Gerçekten uçuyorsunuz. Vatandaş, yapacağınızı söylediğiniz uzay mekiğinizle ilk seçimde sizi Ay’a gönderecek.”