Norm Haber

TÖBSEN Bursa’dan tepki! ‘Öğrenciler yıl sonu etkinliklerinde camiye götürülüyor’

TÖBSEN Bursa İl Temsilciliği, Türkiye'nin bazı illerinde yıl sonu etkinlikleri adı altında öğrencilerin camiye götürülmesine tepki gösterdi.

TÖBSEN Bursa İl Temsilciliği, Türkiye’nin bazı illerinde yıl sonu etkinlikleri adı altında öğrencilerin camiye götürülmesine tepki gösterdi.
TÖBSEN Bursa İl Temsilciği tarafından yapılan açıklama şu şekilde;
Ankara – Mamak ve Bursa – Gürsu İlçesinde yaşananlar buz dağının görünen kısmı. Bakanlık sessizce yıl sonu çedes etkinliklerini uygulamaya başladı.. Töbsen Bursa İl Temsilciliği olarak kamuoyuna düşmeyen en az 30 il ve ilçede bu Çalışmaların yapıldığını tespit ettik. Mezuniyet etkinliklerine kısıtlama getirenler, yıl sonu etkinlikleri için okul yerine camiyi teşvik edip öğretmen yerine İMAMI tercih ediyor.. Tasarruf tedbiri kapsamında öğretmenin İçtiği çayı dert edip çay makinesini yasaklayanlar ne Hikmetse bu etkinliklerde harcanan paraları dert etmiyor. Sene sonunda okullarımızda yapılan yıl sonu kültürel, sanatsal etkinlikler ÇEDES YIL SONU ETKİNLİKLERİ ADI ALTINDA okuldan uzaklaştırılarak bu etkinlikler camilerde İmam, müezzin, ve manevi danışmanlarla yapılarak çocuklarımız tarikat ve Cemaatlere teslim ediliyor.
Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Genel Merkezi Çedes ilk başlatıldığı zaman Bursa İl Temsilcisi olarak bu konuda beni görevlendirip sendika adına yetkilendirdi. Çedes’ i ülke genelinde en yakından takip eden sendikayız bu konuda. Hangi ilde hangi çalışma var hangi ilçede ne yapılıyor, pedagojik anlamda çocuklarımızda tahribat yaratacak durumları tespit edip hemen kamuoyu ile paylaşıp gerekli müdahaleyi yapıyoruz. Bu zamana kadar maket mezar, Ellerinde gerçek bıçakla hayvan kesme provası, üzerlerine kefen örtülen öğrenciler, Elleri arkadan kelepçeli filistin taklidi yapılan öğrenciler, bir çok camii ve mezar temizliği Ve Filistin ya da başka konular üzerinden çocukların istismar edildiği bir çok ideolojik politik akıl ve bilim dışı uygulamayı Töbsen olarak teşhir ettik.
Ankara Mamak ve Bursa Gürsu’da öğrencilerin çedes kapsamında yıl sonu etkinliği olarak camiye götürülmesi buzdağının görünen kısmı.
Türkiye’nin 81 ilinde ve ilçelerinde İl ve İlçe Müftülükleri bazı yerlerde kız ve erkek öğrenciler ayrı, bazı yerlerde ise kız ve erkek beraber olacak şekilde ” Çedes Yıl Sonu Etkinlikleri ” kapsamında cami avlusunda ve camii içinde çalışmalar ülke geneline yaygınlaştırıldı. Okullar kapanana kadar da 81 ilin hepsinde bu etkinlikler yapılacağını öngörüyoruz. Ankara – Mamak ve Bursa – Gürsu İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin okullara gönderdiği yazı kamuoyuna düşse de bir çok il ve ilçede kimsenin haberi olmadan bu etkinlikler başlatıldı. Bu illerden bazıları ; Isparta, Eskişehir, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Adana ( Yüreğir), Mardin ( Artuklu ), Ankara ( Pursaklar) , Bolu, Siirt , Bursa ( inegöl ), Antalya ( Korkuteli), Tekirdağ ( Çorlu)
Laik eğitim ; anayasanın, anayasanın değişmez hükümlerinin gereği olmasına, bu konuda ülkemiz hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları bile bulunmasına rağmen, genelge ve uygulamalarla anayasanın değişmez maddeleri ilgâ edilmektedir.
Bu durum, laik ve bilimsel eğitim ilkelerine, din ve vicdan özgürlüğüne ve eğitim-öğretime aykırıdır. Eğitim-öğretim kurumları, din ve vicdan özgürlüğüne saygı duyarak, hiçbir inancı veya inançsızlığı empoze etmemeli, tarafsız bir ortam sunmalıdır.
ÇEDES’le, yeni müfredatla ve bu yaptığınız etkinliklerle neyi amaçladığınızı biliyoruz.Laik Eğitime artık açıktan savaş açılmıştır. Laik Eğitimin son kırıntıları da ortadan kaldırılmak istenmektedir. Bizler, çocuklarımıza vadettiğiniz bu dünyayı ve geleceği, ÇEDES’inizi, Maarif Modelinizi reddediyoruz. Yapılmak istenenlerle Gelecek kuşakların yüzlerce yıl öncesinin karanlığına teslim edilmesi, toplumun ilerleme iradesinin ortadan kaldırılması hedeflenmektedir. Karşı devrim hamlesine ve bu hedeflerin gerçekleştirilmesine izin vermeyeceğiz. Çocuklarımızı karanlığa Teslim etmeyeceğiz !