Norm Haber

TTB Başkanı Fincancı’ya bir tepki de Bursa’dan

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "kimyasal silah kullandığını" iddia eden Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya bir tepki de Bursa'dan geldi.

TSK’nın terör operasyonlarında “kimyasal silah kullandığını” iddia eden Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya tepkiler sürüyor.

Fincancı’ya bir tepki de Bursa Şehir Hastanesi önünde toplanan hekim, hastane personeli ve vatandaşlardan geldi.

Burada toplanan ve TTB Başkanı Fincancı’nın kendilerini temsil etmediğini ifade eden hekimlerin açıklaması şöyle:

“Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı terör örgütü PKK’nın televizyon kanalında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin PKK lı teröristlere karşı kimyasal silah kullandığını iddia etmiştir.

Bu açıklamanın bilimsel hiçbir dayanağı yoktur. Tamamen bir iftira olduğu aşikardır. Türkiye Cumhuriyetine, Türk Milletine ve onun ayrılmaz parçası Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı yapılmış düşmanca ve alçakça bir tavırdır. Asla kabul edilemez.

Kahraman ordumuzun, vatanımız için PKK ya karşı vermiş olduğu bu haklı mücadeleyi, kimyasal silah kullandığı iftirasını atarak, uluslararası camia da Türkiye Cumhuriyetini ve ordumuzu zor duruma düşürmek isteyen TTB başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın delalet değil ihanet içerisinde olduğu apaçık ortadadır.

Türk hekimleri bu iftira ve yalanlarla yapılmaya çalışılan algı yönetimine alet olacak kadar aşağılık duruma düşmeyeceklerdir. Bu nedenle;

Biz Türk Hekimleri olarak TTB başkanının bu açıklamasını şiddetle reddediyoruz.

Şebnem Korur Fincancı’nın bizleri asla Temsil etmediğini milletimize bildiriyoruz.

Vatanımıza ihanet içerisinde olan bu şahıs, derhal istifa etmelidir ve yargı organları tarafından gereği acilen yapılmalıdır.

Türk Tabipleri Birliğini, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ordusuyla, milletiyle ve milletine hizmet eden tüm hekimleriyle olan birlik ve bütünlüğüne karşı tutum ve eylemlerinden kurtarmak için, hekimlerimizi meslek örgütümüze sahip çıkmaya davet ediyoruz.