Norm Haber

Ünlü oyuncu Zafer Algöz’den Doğanbey TOKİ tepkisi: ‘Bursa eskiden, küçük, zarif bir kentti’

KAFA TV'de yayınlanan programında geçmişe dair anekdotlar anlatan ünlü oyuncu Zafer Algöz, gençliğinin Bursa'sında Erkan Can ile yaşadığı macerayı anlattı. Algöz, "Bursa güzel bir kentti, küçük, zarif bir kentti" ifadelerini kullandı.

KAFA TV’de yayınlanan programında geçmişe dair anekdotlar anlatan ünlü oyuncu Zafer Algöz, gençliğinin Bursa’sında Erkan Can ile yaşadığı macerayı anlattı. Algöz, “Bursa güzel bir kentti, küçük, zarif bir kentti” ifadelerini kullandı.

Algöz’ün programda Bursa’ya ilişkin değerlendirmeleri şu şekilde oldu.

“… o zamanların Bursa’sı… Bursa’da o kadar güzel bir kentti ki kardeşim. Yani burada kusura bakmayın ama onun da söylemek zorundayım şu Bursa’nın tam ortasına böyle bir TOKİ konutları koydular ya şöyle şu bardak gibi 600 yıllık Osmanlı İmparatorluğu’nun böğrüne ancak böyle hançer sokulabilirdi. Belki bu yayını izleyen sevgili büyüklerim hani bu şikayetimi biraz dikkate alırlar da şu Osmanlı İmparatorluğu’na baş şehir olmuş başkent olmuş Bursa’nın böğrüne dikilmiş TOKİ’leri komple bir silme yıkarlar geçerler de hiç olmazsa eski Bursa’nın tarihi dokusunu görürüz. Çünkü Bursa gerçekten çok kıymetli bir kent. Şöyle kıymetli bir kent, o kadar bereketliydi ki adı gibi Yeşil Bursa’ydı. İlerleyen yıllar içerisinde Bursa’nın ovaları hepsi bitti inşaatlar inşaatlar inşaatlar giderek büyüdü, Bursa göç de aldı yürüdü açıldı gitti büyüdü. Ama bizim zamanımızda Bursa gerçekten orta ölçeğin de altında küçük zarif bir kentti. Biz Yeşil Kahvesi’nden çıkıp Setbaşı-Postane arasında şöyle bir volta atıp tekrar gidip gelinceye kadar en az 100 kişiye selam verirdik. çünkü Herkesi tanıyoruz herkese birbirini tanıyordu…”