Bülent Civanoğlu
Bülent Civanoğlu
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

‘Fitne nasıl yayılır?’ adlı çalışmayı izliyorsunuz

Dün Türkiye‘nin özlediği beklediği görüntüleri seyrettik.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı şapkası ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i kabul etti.

Karşılıklı iltifatların ardından iki taraf da birbirlerine hediyeler sunmuş. En manidarı da bir İş Bankası iştiraki olan Paşabahçe’nin Mustafa Kemal’in sözünden yola çıkarak hazırladığı Cuhuriyet Ateşi isimli bibloydu.

1 saat 35 dakika süren görüşmede CHP Genel Başkanı, enflasyon ve emeklilerden mülakata kadar her şeyi Cumhurbaşkanı’na tek tek anlatmış gözüküyor.

Ben bu görüşmenin aslında Recep Tayyip Erdoğan açısından Özgür Özel’i tartma, ölçme değerlendirme görüşmesi olduğu kanaatindeyim. Çünkü Erdoğan, yeni Anayasa’yı referanduma götürmeden TBMM‘de çözmek istiyor. Ardından da yapılacak erken genel seçimle tekrar aday olarak 5 yıl daha görevini sürdürmenin peşinde… Bunu cümle alem biliyor.

Olası bir genel seçimde, karşısında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı istemediği herkesin malumu. O yüzden meydanlarda yenebileceği bir aday olarak Özel’i görüyor. Ama böyle bir seçimi kazanmak için Özel, İmamoğlu ve Yavaş bloğunu kırması; hepsini birbirine küs haline getirmesi gerektiğinin farkında.

CUMHURBAŞKANI VE AK PARTİ GENEL BAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL’İ KABUL ETTİ. (CUMHURBAŞKANLIĞI/ANKARA-İHA)
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’i kabul etti.

Yandaş basının Özgür Özel’i poh pohlaması boşuna değil. Bu fitne çalışmasının startı verilmiş durumda. Nereden anlıyoruz?

Saray’ın kalemi ve Cumhurbaşkanlığı uçağının tiryakisi Abdulkadir Selvi şöyle diyor yazısında:

Özgür Özel’in diyaloğa açık bir liderlik sergilemesi onu Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a göre bir adım daha ileriye çıkardı. Bu durumun en çok Ekrem İmamoğlu’nu tedirgin ettiği gözleniyor. Belli ki Özgür Özel’i hafife almış.”

Yani açık açık Kılıçdaroğlu’nu aday yapmak için çevirdikleri çark yine tıkır tıkır işlemeye başlamış. Evet, Özgür Özel Cumhurbaşkanı olmak istiyor. O koltuk, niyetini açık açık olmasa da belli eden Ekrem İmamoğlu’nun da hedefinde, ama yandaşların ve Saray’ın  saldıkları fitnenin bu kez tutmayacağının farkında değiller.

1-Bu siyasetçiler, gözünü hırs bürümüş; kapalı kapılar ardında; 6’lı masada ya da seçimin ortasında gizli kapaklı anlaşmalar imzalayan Kılıçdaroğlu değiller.

2-Her şeyi şeffaf bir şekilde halkın, Meclis’in ve CHP’lilerin gözü önünde yapıyorlar.

3-Ayrıca Saray’ın ve yandaş gazetecilerin bilmediği yahut öngöremediği şeyler var. Evet Özel, Cumhurbaşkanlığını arzuluyor ama o koltuk Erdoğan’ın Saray’daki değil, Atatürk’ün Çankaya’daki koltuğudur.

Bu yandaş fitneciler Mansur Yavaş ya da Ekrem İmamoğlu’nun yaşatacağı bir seçim zaferinin ardından parlamenter sisteme dönünce İmamoğlu ve Yavaş’a da bir Başbakanlık ve TBMM Başkanlığı gibi rahat koltuk bulunacağını öngöremiyorlar.

HABERLER