Bülent Civanoğlu
Bülent Civanoğlu
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Sen işine gücüne baksana!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, bir bayram ziyaretinde, kardeşi Barış Özel’in işsiz olduğunu söyleyerek, CHP’li belediye başkanlarına eş, dost, akraba işlerinden uzak durulması talimatını vermişti.

Büyük bir bankada yazılım uzmanı olarak çalışan Barış Özel’ın, kendisine “Adalet Yürüyüşü”ne katılmak için izin vermeyen yönetime rest çekip istifa ettiğini de bu vesile ile öğrenmiştik.

Elinde dev belediyeler ve bütçeler bulunan bir genel başkanın kardeşinin işsiz güçsüz kaldırım arşınlaması toplumumuza garip gelmişti. Ama kardeş Barış Özel, Türkiye’de son 22 yıldır görmediğimiz bir şey yaparak, yine insanlarımızın ezberini bozdu.

Ne yaptı işsiz Barış?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı, iktidarımıza göre su fiyat güncellemesini (bize göre hâlâ zam) sosyal medya hesabından eleştirdi.

CHP’nin kalesinde, ağabeyinin genel başkanı olduğu belediyeyi eleştirince herkes bir kez daha şaşırdı. Çünkü bunlar normal hareketler değildi.

Kardeşim, sen işsiz güçsüz kalmışsın, ağabeyin genel başkan olmuş, hemen apar topar bir anonim şirket kur! Faaliyet alanlarını da yazdır; turizm, tarım, reklamcılık vs. vs…

Hemen git, mesela İstanbul Büyükşehir ve İlçe belediyelerinden park bahçelere lale soğanı gibi ihaleler kovala!..

Niye eleştiriyorsun İzmir Büyükşehir Belediyesini? Gidip ‘ben genel başkan kardeşiyim’ diyerek, Çeşme’den Alaçatı’ya çöksene plajlara, büfelere!..

Daha sonra bak yaz mevsimindeyiz, CHP’li belediyelerin yapacağı meyveden sebzeden türlü türlü festivallerin organizasyonlarına el atıp, reklâm tanıtım giderlerini hortumlasana!..

Belediyelerin otobüs, metro, feribot, gemi… ne kadar ilan reklâm alanı var, üç kuruşa kiralayıp bir şirkete taşerona verip aradaki farkı kılçıksız kemiksiz cebe indirsene!…

Sonra al bir tane James Bond çanta, Ankara’da genel merkeze git, kimin belediyelerde ne işi varsa tereyağından kıl çeker gibi halledip aradan zarfları cukkalasana!..

Mavi bocuk dağıtır gibi “ağabeyimle konuştum, onu oraya bunu buraya aday yapacak” deyip, teknelerde, beş yıldızlı otellerde tatillerini yapsana!..

İstanbul’dan Ankara’ya kadar belediyelerin şirketlerine kendini yönetim kurulu üyesi yaptırıp 5-10 yerden ballı maaşları indirip “Ama bu benim yasal hakkım” desene!..

Ardından topladığın paralarla deprem bölgesinden ihaleler kapatsana!.. O ihalelerin parasıyla gemicikler alarak İstanbul, İzmir ve deniz bulunan ne kadar CHP’li belediye varsa kiraya versene!.. Limanda gemiler yatsın, sen de sırtüstü yatıp milyonları istiflesene!..

Bir bakan gibi ruhsat verdiğin projeden villaları üstüne geçirip sorana “Mülk Allah’ın, biz sadece kiracıyız” desene!..

Ya Barış Özel, sen işsiz güçsüz boş gezip ağabeyinin genel başkanlığını yaptığı CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında zam tweetleri atacağına gidip işine gücüne baksana!..

HABERLER