İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

AK Parti’de görev verilmeyen başkanların durumu ne olur?

Kongre sürecine giren AK Parti’de bu sene bir ilk olacak genelde kongreler nüfus olarak sayıca az ilçelerden başlar büyüklüğe göre devam ederdi.

Bu sene ilk olacak.

Kongreler büyük ilçelerden başlayacak.

Bu durum bir çok teşkilat mensubunu da şaşırtmış durumda.

Asıl merak edilen ise aday gösterilmeyen üç ilçe başkanı ile son yerel seçimlerde aday gösterilmeyen önceki dönem ilçe başkanlarının durumu.

Bu duruma giren Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt ve Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin bulunuyor.

Yine seçime başkan olarak giren seçimi kaybeden Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan bulunuyor.

Yine seçimlerde aday olan Mudanya Belediye Başkanı Adayı Gökhan Dinçer...

Bu isimlerin durumu da bu süreçte fazlasıyla merak ediliyor.

Saydığımız isimlere kongre sürecinde görev verilecek mi?

Yoksa ‘Size teşekkür ederiz‘ mi denilecek?

Bizler de bunu kongre süreci ile bu soruların yanıtlarını hep beraber öğrenmiş olacağız…

 

***

Orhangazi 5.Kitap Günleri’ne hazırlanıyor…

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın‘ın ilçede kültürel anlamda yapmış olduğu çalışmalardan dikkat çeken icraatlarından biri de göreve geldiği ilk döneminden itibaren gerçekleştirdiği Orhangazi Kitap Günleri’dir.

İlçeler açısından değerlendirdiğimizde bu etkinlikler oldukça önemli. Gerçekleşen etkinlikler ilçe halkının moral ve motivasyonunu yükseltir.

Geleneksel hale gelen bu yıl beşincisi gerçekleşecek etkinlik  önümüzdeki hafta 14-20 Ekim 2024 tarihinde ilçede bulunan kültür ve gençlik merkezinde gerçekleşecek.

Bir çok kitabevinin binlerce eseri ve onlarca yazarı ile ilçe halkı ile buluşacak. Böyle bir etkinlik hem ilçenin vizyonuna hem de başta öğrenciler olmak üzere gelişimlerine katkı koyacağından eminiz.

Buradan etkinliğe katılacak yayınevleri ve yazarlara bir önerim olsun. Her yıl etkinlik sonunda bir okula kütüphane yapın.

Hem sosyal sorumluluk projesi olur. Bu sayede Orhangazi’de öğrencilerin faydalanabileceği bir kütüphane olur.

Öneri bizden değerlendirmek kitabevleri ve yazarlardan…

HABERLER