İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

AK Parti’de üç ilçede merak giderildi…

Önümüzdeki günlerde kongrelere başlayacak AK Parti’de 14 ilçede devam kararı alınmış, 3 ilçede ise değişimden yana tavır alınmıştı.

Değişim kararı alınan ilçeler Mudanya, Gürsu ve Harmancık ilçeleri olmuştu.

Bu üç ilçenin ikisinde AK Parti muhalefette, Gürsu’da ise iktidarda…

Bu üç ilçede müstakbel başkan adayları için geçen hafta içinde temayül yoklaması yapan AK Parti teşkilatı, gerçekleşen temayül sonuçlarını da göz önünde bulundurarak sonunda yapılan istişareler sonucu kararını verdi.

Alınan karar gereği Buna göre, 30 Kasım’da Harmancık’ta yapılacak AK Parti İlçe Kongresi’nde Hülya Gedik isminde karar birliğine varıldı.

İlk defa başkanlık görevi için bir kadın isminde karar kılındı.

Öte yandan AK Parti’nin yerelde iktidar olduğu, Gürsu’da ise 17 Kasım tarihinde yapılacak olağan kongrede ise önceki Başkan Erkan Şekeroğlu’nun vekilliğini yapan Selçuk Karaduman isminde karar kılındı.

Bir başka ilçe Mudanya’da, 1 Aralık’ta da gerçekleştirilecek kongrede önceki dönemlerde AK Parti’den Mudanya Belediye Başkanı adayı gösterilen Arif Bayrak isminde mutabık kalındı.

Öte yandan bu üç ilçeden Harmancık ilçesinde geçen haftalar içinde geçmiş yıllarda ilçe başkanlığı görevinde bulunan Şirfan İpek aday olacağını açıklamıştı.

Harmancık’ta mevcut durumun devam etmesi durumunda AK Parti’nin kentimiz özelinde bazı ilçelerinde kongrelerin birden fazla aday ile geçmesi sürpriz olmaz.

Biz yine de süreci bekleyip, görelim…

***

Esgin ve Çelik aileleri 18 Ekim’de resmen akraba oluyor…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Artvin Milletvekili Faruk Çelik’in oğlu Safa Çelik ile AK Parti eski Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’in kızı Berra Esgin geçen temmuz ayı içerisinde nişanlanmışlardı.

Çiftin düğün tarihi belli oldu.

Davetiyeler dağıtılmaya başlandı.

Edindiğimiz bilgilere göre çiftin nikahları ve düğünleri 18 Ekim 2024 tarihinde davetlilerin katılımı ile Podyum Park’ta gerçekleşecek.

Bizler de şimdiden evlenecek gençlere hayırlı geçimler diliyoruz…

 

HABERLER