İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

BBP Genel Başkan Yardımcısı Alfatlı’dan kritik Bursa yorumu

Norm Haber stüdyolarından pazartesi günü yayınlanan Yerel Bakış programında konuğumuz BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı oldu.

Kendisi ile BBP’nin 2023 seçim stratejisi, yaşanan son ekonomik kriz, EYT, Doğu Türkistan meselesi ve Bursa olmak üzere birçok konuyu konuştuk.

Ama öncesinde şunu net olarak ifade edelim:

Eğer başkaları gibi Ekrem Alfatlı da gemiyi terk etseydi, en azından milletvekili olurdu. O samimiyetle partisinden ayrılmadı, davası ile kendisini özdeşleştirdi.

Ve son zamanlarda partisini yerel ve ulusal kanallarda temsil ederek, tüm ülkenin tanıdığı siyasetçilerden biri haline geldi.

Gelelim programdan ayrıntılara…

2023 seçimlerine kendi amblemi ve kendi adayları ile girme kararı alan BBP’nin “çalışmalara uzun süredir başladığını” belirterek, şunları söyledi:

“Bu noktada Genel Başkanımız 70 il ve 400’e yakın ilçe dolaştı. Biz her zaman sahadayız. Önümüzdeki seçimler için de ülkeyi 13 seçim bölgesine ayırdık. Bu seçim bölgelerinden MKYK üyeleri görevli. Çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Yine değişen son seçim yasası ile seçim barajının düşürülmesi doğru ama tam yeterli değil. Bizim önerimiz yüzde 3. Bizim bir başka önerimiz de Hazine yardımının yüzde 1’i geçen partilere verilmesi. Mevcut başkanlık sistemini biz baştan beri savunuyoruz” dedi.

Özellikle “640 milyar TL olarak 5 siyasi partiye dağıtılan Hazine yardımının da ekonomi krizin yaşandığı ortamda kısılmasını, hatta kaldırılması gerektiğini, HDP’ye verilen yardımı da eleştirdiklerini” Alfatlı, yayınımızda ifade etti.

Yaşanan ekonomik krizin iki ayağı olduğunu, bunlardan ilkinin “maliyet enflasyonu”, diğerinin de “talep enflasyonu” olduğuna dikkat çeken Alfatlı, “Ukrayna-Rusya Savaşı”nın da bu krizi iyice tetiklediğini söyledi.

Bunun çözümünün Millet İttifakı değil, Cumhur İttifakı tarafından gerçekleştirileceğini de üzerine basa basa vurguladı.

Bizim burada önerimiz ise denetim mekanizmasının daha etkin kullanılmasına yönelikti.

Doğu Türkistan konusunda parti olarak her zaman duyarlı olduklarını ifade eden Alfatlı, Suriye’ye yapılacak operasyonu desteklediklerini, 1 milyon sığınmacının yeniden yerleştirilmesi ile daha güvenli bölge haline geleceğini söyledi.

BBP’nin vefat eden lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazası ile ilgili olarak da “olayın takipçisi olduklarını, çıkacak bilirkişi raporunu” beklediklerini ifade etti.

Alfatlı, parti ayrımı gözetmeden Bursa’yı bir bütün olarak değerlendirdiğinde ise Bursa’nın sınırda olduğunu ifade ederek, kentin ilgiye ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

Son zamanlarda devlet yatırımlarında belirgin bir artış olduğuna dikkat çeken Alfatlı, “ama bu biraz daha artmalı” dedi.

Programın sonunda tüm Bursalılardan oy beklediklerini ifade eden Alfatlı’nın isteği destek bulabilecek mi?

Onu sandıkta göreceğiz.

Ama bugünden gördüğümüz en önemli ayrıntılardan biri Ekrem Alfatlı gibi bir ismin TBMM’de Bursa’yı rahatlıkla temsil edebileceği.

Bu temsil gücünün onda fazlasıyla bilgi birikim ve tecrübe olarak bulunduğunu görüyoruz.

HABERLER