İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

BESAŞ ürünleri yeni eğitim ve öğretim yılında okul kantinlerinde yer almalı…

Nasip olursa önümüzdeki hafta sonu 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının sonuna geleceğiz.

Pandemi sonrası şükürler olsun kazasız, belasız bir yılı geçirmiş olacağız. Dileğimiz, temennimiz, bundan sonraki dönemde okulların bir daha kapanmaması.

Benim değinmek istediğim konulardan biri de okul kantinleri ile ilgili. Özellikle okul kantinlerinde dikkat çeken düzenlemelerden biri asitli içeceklerin ve cips türü ürünlerin kantinlerde satışının yasaklanması.

Bu önemli bir gelişme.

Bir tarafta bu gerçekler yaşanırken diğer tarafta ise artan fiyatlar, yükselen enflasyon var. Birçok öğrenci belki okullarda bir şey alamıyor.

Ya da alacak şekilde ailesi harçlık veremiyor.

Hazır bugün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Bursa’ya gelmiş iken konunun tarafları olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ve Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür’e önemli bir görev düşüyor.

Öğrencilerin sağlıklı gıdaya, güvenilir firmalardan ucuz fiyatlarla ulaşması gerekiyor.

Bu konuda Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin önemli iştiraki BESAŞ önemli bir misyon üstlenebilir.

Özellikle öğrencilere yönelik BESAŞ’ın ürettiği iki ürün var, bu ürünlerin çeşitlendirilerek yeni eğitim ve öğretim yılına kadar yetiştirilmesi durumunda bu proje hayata geçebilir.

Ardından Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de bir protokol düzenleyerek okul kantinlerinde bu ürünlerin satışını zorunlu tutması gerekiyor.

BESAŞ’ın da sosyal sorumluluk projesi kapsamında kar amacı gütmeden bunları okul kantinlerine ulaştırarak geleceğimiz olan çocuklarımıza satılması ile önemli bir çalışmaya önderlik etmiş olabilir.

Hem de çocuklarımızı glikoz ve früktoz tehlikesinden uzak tutarak şeker hastalığı riskinden de uzak tutmuş oluruz.

Öneri bizden, değerlendirmek yetkililerden.

AK PARTİ’DE İSTİŞARE TOPLANTISI VE MASAYA YATAN KONU…

AK Parti kurmayları ne kadar erken seçim yok dese de kulaktan kulağa erken seçim dedikoduları fısıldanmaya başladı bile. Bu minvalde yine bir başka beklenti ise imar affı…

Bir tarafta bu beklenti yaşanırken diğer tarafta da gündemde olan konu köy yerleşim alanlarına 300 metre mesafede inşat yapılıp yapılmayacağı.

Bu konu gündemde sıcaklığını koruyor.

Yapılacak mı?

Yapılmayacak mı?

Yapılırsa nasıl yapılacak?

İşte bu bağlamda dün AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nda belediye başkanları ve ilçe başkanlarını katıldığı toplantıda bu konu masaya yatırıldı.

Yönetmelikler ışığında tartışıldı.

Yine il başkanlığında konuşulan bir başka konu ise belediye faaliyetleri ve son durum idi.

Toplantıya yurtdışında bulunan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır dışında AK Parti’nin tüm belediye başkanları tam kadro katıldı.

Bakalım konuşulanların sahaya yansıması nasıl olacak?

Bekleyip, takip edelim…

GÜLENÇ’E GEÇMİŞ OLSUN…

Bursa’da muhtarların en çok sevdiği bürokratların başında kim geliyor diye anket yapsalar ilk isimlerden biri de BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç olacaktır.

Güler yüzlü, mütevazı yapısı ile herkesi kucaklayan, sorunlara çözüm odaklı bakan Gülenç, geçtiğimiz günlerde evinin bahçesinde küçük bir kaza geçirdi.

Tabiri caiz ise Allah korudu.

Operasyon geçiren Gülenç bir süredir evinde istirahatte.

Bizler de kendisine geçmiş olsun dileklerini iletiyor, acil şifalar diliyoruz.

HABERLER