İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Bir dosttan AK Parti’ye samimi bir öneri

Dünkü yazımızda AK Parti’nin 1 Ağustos tarihinden itibaren sahada olacağını kaleme almıştık.

Yazımızın ardından AK Parti’de siyaset yapan dostumuz telefonla bize ulaşarak sahaya inecek AK Parti’nin kurmay kadrosuna bir öneride bulundu.

Önerisi de kayda değer.

Dostumuz ”AK Parti kurulduğu günden itibaren girmiş olduğu tüm seçimleri kazandı, iktidar oldu. Muhalefet duygusunu genel anlamda yaşamadı.  Bizler bu duyguyu yaşamak istemiyorsak önümüzdeki seçimlere çok daha farklı hazırlanmalıyız.

Partimizin 2023 yılında gireceği seçim bundan önceki seçimlerin tamamından daha önemli” dedi.

Ardından ilave etti;

Bu 2023 seçimleri AK Parti’nin bir sonraki seçimlere iktidar olarak mı yoksa muhalefet olarak mı gireceğini de belirleyecek dedikten sonra sıralamaya başladı:

“Bizler Bursa genelinde eski günlerimize dönmek istiyorsak sahaya sadece milletvekilleri, il, ilçe yöneticileri değil, kuruluşundan bugüne kadar teşkilatta aktif görev almış gönüldaşlarımızla girmeliyiz.”

Örnekler misiniz dediğimizde de şunları söyledi:

“Yıldırım’da saha çalışması olacaksa geçmişten bugüne kadar görev yapan belediye başkanlarımız Özgen Keskin de İsmail Hakkı Edebali de Oktay Yılmaz da aynı anda ekip çalışmasının içinde olmalılar.

Bunu yanı sıra kurucu ilçe başkanımızdan başlayarak Şakir Ermiş, Hüdayi Yazıcı, Ali Erbay, Ahmet Er ve Yıldırım teşkilatını kuran M. Emin Tutan da kol kola girerek sahada olmalılar.

İl de ise geçmişten bugüne kadar milletvekilliği yapan, il başkanlığı yapanlar da saha çalışmalarında yer almalı. Bu konuda Hakan Çavuşoğlu, Faruk Çelik, Mehmet Müezzinoğlu, Efkan Ala aynı kare içinde sahaya girip halkla buluşmalı. Bu ve benzeri uygulamalar tüm ilçelerde aynı şekilde olmalı.

Hatta son seçimlerde belediye başkanlığını alamadığımız Mudanya, Nilüfer ve Gemlik’te başkanlık seçimine girdiğimiz adaylar da sahaya inerek bu çalışmalara destek vermeli.”

Gerçekten de öyle değil mi?

AK Parti’nin seçmende olan kredisi ilk önce kendi içerisinde birlik görüntüsü ile artar.

Yoksa bu çıkarmalar yapmacıktan öte geçmez…

Umarım AK Parti’nin kurmayları bu öz eleştiriden ve öneriden ders çıkartır…

BBP’DEN EVLAD-I FATİHAN ÇIKARMASI…

Önümüzdeki genel seçimlere ciddi bir hazırlık içerisinde girmek isteyen BBP kurmayları zaman zaman da dost ve akraba toplulukları ziyaret ediyorlar.

Bu minvalde BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve yakın çalışma arkadaşları geçen hafta içerisinde Yunanistan’dan başlayarak, Kuzey Makedonya ve Kosova’ya ziyarette bulundular.

Bu ziyarette Bursa’dan da BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı hazır bulundu.

Gümülcine’de Batı Trakya Türkleri’nin efsane lideri merhum Sadık Ahmet’i anma törenine katılan heyet ardından Kuzey Makedonya ve Kosova’da  temaslarda bulunan heyet dün de Kosova Türk Demokrat Partisi’ni ziyaret ettiler.

Bizler de bu ziyaretleri önemsiyor ve hayırlı olsun dileklerimizi iletmiş olalım.

HARMANCIK’TA FESTİVALE SAYILI GÜN KALDI…

Her yıl geleneksel olarak gerçekleşen Harmancık Festivali’nin bu yıl 75’incisi düzenlenecek. Pandemi nedeniyle ara verilen festivalde bu sene bir farklılık daha gerçekleşecek.

O farklılık da isim noktasında.

Son yıllarda yapmış olduğu ekolojik turizmle dikkatleri üzerine çeken Harmancık Belediyesi festivalin adını Harmancık Kültür ve Ekolojik Turizm olarak değiştirmiş.

16-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde yöresel sanatçılar 18 Ağustos tarihinde ulusal sanatçılar da 20 Ağustos tarihinde konser verecekler.

Bu seneki ulusal sanatçılar arasında hemşerimiz Fettah Can da sahne alacak.

Öte yandan Nur Ertürk de Harmancıklılarla festival kapsamında buluşacak.

HABERLER