İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Bozbey milli bayramlarla ilgili hedefini gerçekleştiriyor

Gerçek olan şu:

29 Ekim de 23 Nisan da 19 Mayıs da 30 Ağustos da hepimizin ortak değeri.

Bunlar milli değerlerimiz ve bayramlarımız.

Aynen dini değerlerimiz Ramazan ve Kurban Bayramı’nda olduğu gibi.

Kimsenin bu değerlerle problemi olmamalı, olamaz da…

Olanların da birilerinin kuklası olduğu kesindir…

Yine hatırlatmakta fayda var:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in Nilüfer Belediye Başkanlığı döneminde 29 Ekim kutlamalarında hastane alanında yapmış olduğu kutlamalar ve öncesinde gerçekleşen yürüyüşler bu kentin hafızasına kazındı.

Artık o yürüyüş geleneksel hale geldi…

Kendisinden sonra Nilüfer Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan önceki dönem belediye başkanı Turgay Erdem de o geleneğin üzerine koyarak devam ettirdi.

O geleneğin bir benzerini de Mustafa Bozbey bu sefer Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla kente kazandırmak istiyor.

Bozbey, göreve başlamasının ardından basın mensupları ile buluştuğu ilk basın toplantısında hedeflerinden birinin de ulusal  bayramları geçmişte olduğu gibi stadyumda halkla beraber kutlamak olduğunu ifade etmişti.

Şimdi bugün bu hedefini, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Bursaspor’un şampiyonluklar kazandığı, bizim küçüklüğümüzde ilkokul ve ortaokuldayken 23 Nisan ve 19 Mayıs’ta yürüyüş gerçekleştirdiğimiz, yıkılan Atatürk Stadyumu, yeni adı ile Millet Bahçesi’nde gerçekleştirecek.

Büyük Taarruz’un 102 yıldönümünde “Hepimizin Zaferi” konsepti ile gerçekleşecek etkinlikler saat 19.30’da tarihi Bursa Büyükşehir Belediye Binası’nın önünden halkın katılımı ile fener alayı ile başlayacak, yürüyüş Millet Bahçesi’ne kadar devam edecek.

Sonrasında ise akşam saatlerinde kutlamalar gecenin geç saatlerine kadar 20.30’da başlayacak Nilüfer konseri ile devam edecek.

Öte yandan bugün toplu taşıma araçlarının ücretsiz olması da oldukça önemli…

Bu vesile ile bu güzel toprakları bize bırakan ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyor, mekanları cennet olsun diyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun…

Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar var olsun!..

HABERLER