İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

BSMMMO seçimleri ve TÜRMOB’a Bursalı aday

Geçen hafta sonu gözlerin çevrildiği nokta Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası seçimleri idi.

Şu bilgiyi verelim; gerek oda seçimlerinde gerekse sivil toplum kuruluşu seçimlerinde dikkat çeken en önemli detaylardan biri, bu seçimlerin Cumhur İttifakı-Millet İttifakı seçimleri gibi algılanması.

Siyaset yapmak isteyenler siyasi partilere, odalarda görev yapmak isteyenlere odalara…

Gelelim hafta sonu gerçekleşen seçimlere…

Hüseyin Halil

İki adayın yarıştığı seçimleri Çağdaş Muhasebeciler Grubu’nun adayı Hüseyin Halil kazandı. Fatih Arslan da yönetime ciddi oranda ortak oldu.

Geçmiş yazılarımızda şunu ifade etmiştik: Meslekte Birlik ve Dayanışma Grubunun seçimi kazanması için tek şart, üyelerinin sandığa gelmesi idi.

Pazar gününü feda etmeleri idi…

Bu seçimlerde toplam 5 bin 400 üyesi bulunan odada yaklaşık 2 bin 200 üyenin sandığa gelmediğini ifade edebiliriz.

Fatih Arslan

Bir de üstüne üstlük Arslan’ın seçimi 370 oyla kaybettiğini düşünürsek, gelmeyenlerin sonucu etkilediğini söylemek mümkün.

Yine gerçekleşen seçimler sonucunda nispi oy temsili oluşan yönetimde Çağdaş Grubun 5, Meslekte Birlik ve Dayanışma Grubunun 4, Denetim ve Disiplin Kurullarında Çağdaş Grubun 3’er, Meslekte Birlik ve Dayanışma Grubunun 2’şer isim sokarak, yeni yönetimler oluşmuş oldu.

Bizler de yeni yönetim, denetim ve disiplin kurullarına başarılar diliyoruz.

Yine bir başka seçim önümüzdeki günlerde TÜRMOB Genel Merkezi’nde yaşanacak. Genel merkezdeki başkanlık yarışı için en az dört adayın yarışacağı iddia olunuyor.

O isimlerden biri de Bursa kamuoyunun yakından tanıdığı, uzun yıllar Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası yönetim kurullarında görev yapmış Ali Nazım Tekelioğlu.

Tekelioğlu, şu an mesleğine Yeminli Mali Müşavir olarak devam ediyor.

TURMOB Başkanlığı için çalışmalarına çok önceden başlayan Tekelioğlu, tabiri caiz ise her hafta bir il ziyaretine gidiyor.

Meslektaşları ile sohbet ediyor, dertlerini dinliyor.

Nabız yokluyor.

Resmen adaylığını açıklamasa da çıktığı yolda büyük aşama kaydettiği bilgisini kulislerden öğrendik. Önümüzdeki günlerde adaylığını açıklayacak Tekelioğlu’na bizler de çıktığı yolda başarılar diliyoruz.

Yolu açık olsun!..

AK PARTİ ÖNCEKİ DÖNEM MİLLETVEKİLLERİNİ, BELEDİYE BAŞKANLARINI SAHAYA SÜRECEK Mİ?

Bu hafta sonu pazar günü AK Parti’de mahalle başkanları toplantısı olacağını dün kaleme almıştık. Öte yandan, AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, pazartesi günü Bursa’ya gelecek demiştik.

Seçime bugün, dünden daha yakın olduğumuz bir gerçek.

Ama iktidar partisi açısından diğer bir gerçek ise elindeki siyasetçi kaynağını nasıl kullanacağı sorusu.

Bu bağlamda unutulan önceki dönem belediye başkanlarını, önceki dönem milletvekillerini, önceki dönem ilçe başkanlarını seçim sathında sahaya sürüp sürmeyeceği merak ediliyor.

Bu noktada AK Parti’ye gönül verenlerin; önceki dönem bakanlarından Faruk Çelik, yine önceki dönem milletvekillerinden, Mehmet Emin Tutan, Hayrettin Çakmak, Zafer Hıdıroğlu, Önder Matlı, Şevket Orhan, Faruk Anbarcıoğlu, A. Mecit Alp, yine önceki dönem il başkanlarından Cemalettin Torun, Nagip Vardar, önceki dönem belediye başkanlarından Recep Altepe, İsmail Hakkı Edebali yine önceki dönem ilçe başkanlarından Ali Yılmaz, Celil Çolak, Hüdayi Yazıcı gibi isimlerin sahada olması gerektiğine inanıyorlar.

Onlara göre bu isimlerin sahada olması AK Parti’de güç olan işleri kolaylar diyor.

Bakalım AK Parti Genel Merkezi tabanın bu sesine kulak verecek mi?

Onu da ileri de göreceğiz.

HABERLER