İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Büyükorhan Belediye Başkanı Korkmaz’ın hemşerilerinden isteği ne?

Norm Haber stüdyolarından pazartesi günleri yayınlanan Yerel Bakış programında bu hafta Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz konuğumuz oldu.

Bursa’nın en uzak ilçelerinden biri Büyükorhan… Gözden ırak olunca gönülden de ırak olabiliyor.

İşte bizim gözümüzden uzak, fakat gönlümüze yakın olan ilçede yapılan çalışmaları Başkan Korkmaz’la konuştuk. Konuştuğumuz konulardan birkaçını bugün köşemizden aktaracağız.

Yazımızda detaylara girmeden önce Vosvos festivalinin yakın bir tarihte Büyükorhan’da Görecik Yaylası’nda yapılacağını ifade edelim.

Gelelim konuştuğumuz konulardan bazılarına…

O konulardan ilki altyapı sorunu.

İlçeye bağlı tüm mahallelerde altyapı sorununun hangi aşamada olduğunu Korkmaz’a sorduk. O da “ilçemizde iki veya üç mahalle dışında birçok köyümüz ve mahallemizde altyapı sorunumuz kalmadı. Bunun yanı sıra merkezde doğalgazla ısınmaya başladık” dedi.

Bölgede boş olan arazilere son yıllarda yaban mersini dikiminin fazlalaştığını anlatan Korkmaz, “çiftçilerimize önemli bir kazanç kapısı açtığımızı düşünüyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım AŞ’de bize çok destek oluyor” diye konuştu.

Korkmaz, 2023 yılından da oldukça umutlu.

Konuyla ilgili olarak bölgenin önümüzdeki yıl turizmde atağa kalkacağını düşünüyor.

Özellikle Görecik Yaylası ve Bayındır Mağarası’nda çalışmaların başlayacağını ifade eden Başkan Korkmaz, özellikle Hristiyan âlemi için oldukça önemli olan Derecik’teki bazilika ile ilgili gelişmeler yaşanacağını belirterek, “burayı turizme kazandıracağız” dedi.

Bunun yanı sıra ilçede kurulu olan üç bölümle eğitim veren meslek yüksek okulu öğrencileri için barınma sorunu olmadığına dikkat çeken Başkan Korkmaz, ayrıca ilçe dışından bazı yatırımcıların tarımsal üretim noktasında ilçeye yatırım yaptıklarını söyledi.

İlçeye pandemiyle beraber geriye dönüşün hızlandığını ifade eden Korkmaz’ın Bursa’da yaşayan hemşerilerinden özellikle bir isteği var.

O istek ise ikametgâhlarını ilçeye taşımaları.

Bu sayede ilçenin İller Bankasından aldığı payın artacağını, artan gelir ile bazı sorunlarının çözüleceğini düşünüyor.

Bence doğru bir düşünce…

Umarım Büyükorhanlılar gereğini yapar.

Korkmaz’ın bir müjdesi de başta çocuk ve gençlere. İlçeye Gençlik ve Spor Bakanlığı desteği ile yüzme havuzu kazandırılıyor. Temeli atılmış. Yakın bir tarihte ilçe halkının kullanımına açılacak. İlçede yüzmeyen çocuk ve genç kalmayacak.

Bunu da bu köşeden yazmış olalım.

Korkmaz’ın yapmak istediği projelerden biri de başkan seçildiğinde belediyenin finansman ihtiyacını karşılamak için sattığı güneş enerji santralı…  

Korkmaz, satılan santralin yerine yenisini yapmak için kolları sıvamış durumda.

1 MB’lık santral kurulumu için önümüzde günlerde Ankara’ya gidecekmiş.

“Yerimiz ve projemiz hazır, finansman sorununu da çözeceğiz” diyor…

Bu da önemli bir proje…

Korkmaz, “eğer o santrali satmasaydım belediyenin borçlarından dolayı çok ucuza gidecekti” diyor.

Bize de bundan sonra kendisine çalışmalarında başarılar dilemek düşüyor.

HABERLER