İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

DAĞDER kulislerinde başkan adaylığına sürpriz isim…

Bursa’nın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Orhaneli-Keles-Büyükorhan-Harmancık ve Osmangazi’nin dağ köylerinin üst çatı derneği olan DAĞDER‘de seçimlere 8 ay gibi bir süre olmasına rağmen kulislerdeki hareketlilik gözlerden kaçmıyor.

Özellikle son yerel seçimlerde DAĞDER’in önceki dönem başkanlarından Erkan Aydın‘ın siyasette başarılı bir performans sergilemesi, milletvekilliğinin ardından Osmangazi Belediye Başkanı olarak seçilmesi, derneğe olan ilgiyi fazlasıyla artırdı.

Belki de yöre insanın siyasete başlaması için bu bir milat…

Bu minvalde kongre sürecine giren derneğin kulislerine hakim bir dostumuz süreçle ilgili olarak da “DAĞDER üzerinden kimileri adını duyurmak isterken kimileri de siyasette basamak olarak kullanmayı düşünüyor” diyerek düşüncelerini bizimle paylaştı.

Biz de buna binaen; daha önce kulislerde adaylık için nabız yoklayanların isimlerini teker teker bu köşede aktarmıştık.

Fakat son zamanlarda yörenin kulislerinde sürpriz bir ismin adaylığı inceden inceye konuşulmaya başlandı.

O isim de DAĞDER’in önceki dönem başkanlarından Mustafa Kahraman

Görev yaptığı dönemde yörenin birlik ve beraberliği noktasında taşın altına elini değil gövdesini koyan, köy dernekleri ve o zaman var olan Dağgücü Spor Kulubü ile DAĞDER arasındaki buzları eriten Kahraman, ayrıca burs ve eğitime verdiği destekle tanınan bir isim…

Kahraman’ın aday olması durumunda kulislerde adaylığı konuşulan bir çok ismin geri çekileceği bilgisine de ulaştık.

Bakalım Kahraman, önümüzdeki 2025 yılının Mayıs ayında gerçekleşmesi beklenen seçimlerde DAĞDER Genel Başkanlığı’na aday olacak mı?

Yoksa adaylık bilgisi kulislerden ileri gidemeyecek mi?

Onu da ilerleyen süreçte öğrenmiş olacağız.

***

Kısa bir mola…

Yaza elveda, sonbahara merhaba dediğimiz bugünlerde bizler de siz değerli okurlardan kısa bir süreliğine izin istiyoruz.

Allah nasip ederse tekrar 11 Eylül Çarşamba günü bu köşede buluşmak üzere hoşça ve dostça kalın…

 

HABERLER