İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

DAĞDER’de kimler aday?

Son yerel seçimlerin ardından kamuoyunda sesini daha gür duyduğumuz sivil toplum kuruluşlarından biri de Orhaneli-Keles-Büyükorhan-Harmancık ve Osmangazi Köylerinin bağlı olduğu ana çatı sivil toplum kuruluşu DAĞDER.

Yaşar Türk ile başlayan bu dönem Türk’ün milletvekili adayı olmasının ardından yönetim kurulu başkanlığına İsmail Aydoğdu’nun getirilmesi ile devam etmişti.

Türk ise Aydoğdu’nun yönetiminde yönetim kurulu üyesi olarak devam ediyor.

Derneğin olağan seçimlerine bir yıldan fazla zaman olmasına rağmen aday sayısındaki bolluk dikkati çekiyor.

Kim bilir önceki dönem başkanlarından Erkan Aydın’ın siyasette başarılı noktaya gelmesi hem genelde hem de yerelde etkin noktada olması da bu hareketliliği arttıran etkenlerden biri olabilir.

Ama şunu da bu süreçte net ifade etmek gerekiyor.

DAĞDER araç değil amaç olmalı…

Ya da diğer bir ifade ile basamak olarak kullanılmamalı…

Gelelim biz yeniden adaylık mevzusuna;

Gelinen noktada DAĞDER’de başkanlık için ismi geçen bir çok aday var.

Onlardan ilki mevcut başkan İsmail Aydoğdu. Başkanın bir dönem daha devam etmek istediği kulislerde konuşuluyor.

Yine siyaset nedeni ile başkanlığa virgül koyan bu dönemin seçilmiş başkanı Yaşar Türk‘ün de aday olacağı da konuşuluyor.

Bir başka aday geçen dönem aday olan Erdal Kadir‘in de bu dönem tekrar aday olacağı da sürpriz sayılmamalı.

Geçen dönem aday olan kıl payı farkla seçimi kaybeden Fazlı Seyis‘in de aday olacağını ve çalışmalarını başlattığını ifade edelim.

Geçen dönem Erdal Kadir’le beraber hareket eden İsmail Demir de adaylık için köy derneklerinden çalışmalara başladı bile…

Yönetimlerde görev yapmış Derya Başak‘ın da adaylık için nabız yokladığı konuşuluyor.

Önceki yıllarda ÜNİDAĞ başkanlığı yapan ve  geçmiş yönetimlerde görev alan Reşat Karış da bu yola çıkan sosyal medyasından adaylığını resmen duyuran bir  başka isim.

Şu ana kadar bu yazdıklarımızın ismi kulislerde konuluyor. Bir de merak edilen ise önceki yıllarda DAĞDER Nilüfer İlçe Başkanı olarak görev yapan Orhan Öztürk, önceki dönem başkanlarından Mustafa Bay‘ın neler yapacağı.

Yine onursal başkan Ali Kaya‘nın da ne düşündüğü de fazlası ile merak ediliyor.

En çok merak edilen ise yöredeki milletvekilleri, belediye başkanları, önceki dönem belediye başkanları ve siyasi partilerin tavırları….

Velhasılı süre çok uzun zaman olmasına rağmen Bursa’nın en büyük STK’larından biri olan DAĞDER’de aday bolluğu yaşanmasının sebebinin hikmeti nedir diye düşünmeden edemiyoruz.

Biz süreci bekleyip görelim…

 

HABERLER