İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Memleket Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Şahin’den dikkat çeken uyarı

Norm Haber stüdyolarından pazartesi günü yayınlanan Yerel Bakış programında bu haftaki konuğumuz Memleket Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Mesut Şahin oldu.

Kendisi ile birçok konuyu konuştuk.

Konuştuğumuz konulardan önemli başlıkları bugün köşemizden yazmış olacağız.

Yaşı genç olmasına rağmen tecrübeli bir siyasetçi profili çizen Şahin, uzun yıllar CHP’de Yıldırım ilçe yönetimlerinde görev yaptıktan sonra Muharrem İnce’nin CHP’den ayrılması ile beraber aynı yolda yürüyen, ardından Memleket Partisi’nin kurucu Yıldırım İlçe Başkanlığı görevini üstlenen bir isim.

Bursa’da kongresini gerçekleştiren ilk ilçe başkanı olan Şahin’e “neden Memleket Partisi, neden vatandaş size oy versin?” diye sorduğumda, “biz ne sağcı ne solcu, sadece Atatürk’ün yolundan giden bir siyasi partiyiz” dedi.

Ardından ekledi:

Aynı zamanda halkın değerleri ile çakışmayan inançlara saygılıyız,  başkaları gibi Dersim’e katliam demeyiz.”.

Özellikle CHP’nin “Atatürk’ün kurduğu değerlerden uzaklaştığını” düşünüyor Şahin.

Öte yandan Şahin, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarak da ilk tura kendi adayları ile gireceklerini vurguladı.

Peki ikinci tur?

Şahin, Erdoğan’ın karşısında ikinci tura İnce’nin kalması durumunda Millet İttifakı’nın kendilerini destekleyip desteklemeyecekleri konusunda bir görüş açıklamadığını belirterek sitem etti. “Biz onların adayı kalırsa destekleyeceğiz” diyerek de kendilerinin net olduğunu ifade etti.

Yıldırım’da Başkan Oktay Yılmaz’ın yapmış olduğu iyi icraatları desteklediğini söyleyen, Balabanbey Mahallesi’ndeki piknik alanı yapımı için de Yılmaz’a teşekkür eden Şahin, birkaç konuda da uyarıda bulunmadan geçemedi.

İlçede madde kullanımının fazla olduğuna, sokaklarda çocukların bu maddelere rahatça ulaştığına dikkat çeken Şahin, “son zamanlarda yine başıboş köpekler insan hayatını tehdit ediyor, bu iki konuda yetkilileri göreve davet ediyorum” dedi…

Bu gerçekten önemli…

Yine değindiği bir başka konu ise ilçedeki sığınmacılar ve mülteciler konusu. “Onlar da son zamanlarda büyük sıkıntı oluyor” diyor Şahin…

Bu arada, Memleket Partisi bayramdan sonra, 23 Temmuz’da olağanüstü kurultayını gerçekleştirecekmiş.

Onu da bu köşeden yazmış olalım.

Şahin’in program sonrasında bizimle paylaştığı konulardan biri de şu: Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’dan randevu talebi olmuş. Uzunca bir süre geçmiş. Onu da bu köşeden ifade etmiş olalım. Muhtemelen Yılmaz’ın yoğunluğuna gelmiştir, yoksa randevular konusunda Yılmaz’ın hassas olduğuna bizzat şahidiz.

Öte yandan, Şahin, Genel Başkanları Muharrem İnce’nin seçim otobüsüne bindikten sonra pek çok şeyin değişeceğini düşünüyor.

Bize de kendisine başarılar dilemek düşüyor.

ORHANELİ’DE REKOR KATILIM

Geçen hafta sonu Ali Aykurt’un belediye başkanı olduğu Orhaneli’de festival olduğunu yazmıştık. Malum o gün şehit cenazemiz de vardı. Bu hassasiyet ile festivalini gerçekleştiren Orhaneli Belediyesi alkışı hak ediyor.

Bu minvalde Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt ile telefon görüşmesi yaptım. Katılımı sordum, o da ciddi bir katılım gerçekleştiğini bizlerle paylaştı. Bizim de gördüğümüz, oldukça yüksek bir rakamdı.

Öte yandan aynı gün raftinge de ilgi oldukça fazla idi.

Kısaca Aykurt oturduğu koltuğun hakkını fazlası ile veriyor…

AK PARTİ’DE BAYRAMLAŞMA 2. GÜN

Kurban Bayramının vazgeçilmezlerinden olan parti bayramlaşmalarında gelenek bu bayram da devam ediyor. Bu minvalde partiler bayramlaşmalarını ağırlıklı olarak bayramın 2. günü gerçekleştirecekler. Bayramlaşmalarda yoğun ilginin olduğu AK Parti’nin bayramlaşması 10 Temmuz saat 12.00’de Merinos AKKM’nde gerçekleşecek.

Bayramlaşmada muhtemelen en önemli kritik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelemediği Bursa ziyareti olacak…

HABERLER