İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

MHP mitinglere başlıyor, Bahçeli 11 Eylül’de Bursa’da…

Zaman zaman TBMM dışında kalsa da MHP bu ülkenin en kökü siyasi hareketlerinden biri. Bu minvalde siyasette yol haritasını belirleyebiliyor.

Hatta geçmişte Keles Kocayayla’da Bahçeli Yörük Türkmen Buluşmasında yapmış olduğu bir konuşma ile AK Parti’ye iktidarın yolunu açmıştı…

Yine bir önceki seçimlerin tarihini de Bahçeli belirlemişti desek abartmış olmayız.

Bu açıdan Bahçeli’nin yapacağı her konuşma bizler de merak uyandırır.

Öte yandan

Bahçeli’nin liderliğini yaptığı MHP bugünlerde 2023 seçimleri için ülke genelinde çalışmalara başladı. Kentimiz özelinde ise önce mahalle ve bölge temsilcilerini belirleyen zaman zaman da eğitim çalışmaları gerçekleştiren MHP Bursa Teşkilatı önümüzdeki günlerde de genel başkanları Devlet Bahçeli’yi Bursa’da ağırlayacaklar.

Ama öncesinde şu bilgiyi de paylaşalım.

Yayınlanan anketlerde MHP’nin oy oranı sürekli düşüşte gözükse de dinamik ve köklü tarihi yapısı olan bir siyasi hareket.

Siyasette bir günün bile uzun bir zaman olduğunu düşünürsek bu buluşmalarda verilecek mesajlar seçmenin tercihlerini değiştirebilir.

Hatta TBMM’deki dağılım bile değişebilir…

Ya da kendi tabanı açısından değerlendirecek olursak Bahçeli’nin mesajları sonrası MHP’den İYİ Parti’ye ve Zafer Partisi’ne kayan oylar geri gelebilir.

Bu bağlamda Bahçeli mitinglere ilk olarak;

“2023’e Doğru Aday Belli Karar Net” kapsamında Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında önemli olan Sivas Kongresi’nin yapıldığı 4 Eylül tarihinde Sivas’tan başlayacak.

Ardından 11 Eylül 2022 Pazar Günü Çanakkale, Balıkesir, Bilecik, Yalova ve Bursa’yı kapsayan mitingi de Bursa’da gerçekleştirecek.

Bursa Bölge mitingi ile yer ve saat bilgisi ilerleyen günlerde belli olacak.

Bursa’nın ardından 18 Eylül’de Kayseri, 25 Eylül’de Erzurum Mitingleri gerçekleşecek.

Özellikle Bahçeli’nin Bursa mitingi Bursa’nın kurtuluş gününe gelmesi tesadüf mü yoksa seçilmiş bir tarih mi?

Onu da ilerleyen günlerde öğrenmiş olacağız.

Ama bildiğimiz bu mitinglerde 2023 adaylarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu bir kez daha açıklayacağı ve şartsız desteği olacaktır.

Bahçeli, bu mitinglerde 2023’e dair farklı hangi mesajları verecek onu da nasipse 11 Eylül’de öğrenmiş olacağız.

Bekleyip, takip edelim…

YEREL BAKIŞ’IN KONUĞU ESGİN

Her hafta birbirinden değerli konukları ağırladığımız Norm Haber Stüdyolarından yayınlanan Yerel Bakış programında bu haftaki konuğumuz AK Parti Bursa Milletvekili Dr.Mustafa Esgin olacak.

Milletvekili Esgin ile Yerel Bakış programında partisinin Bursa’daki çalışmaları, son gelişmeleri, sağlık alanında ki yatırımlar bunu yanı sıra Kosova ile Sirbistan arasındaki gerginliği konuşacağız.

Program bugün saat 16.00’da…

Yayınımız www.normhaber.com ve sosyal medya hesaplarımızdan canlı olarak izleyebilirsiniz.

HABERLER