İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Öğrenciler hünerlerini bu şenlikte gösterecek

Öncelikle şu tespiti yapmak gerekir. Özellikle son yıllarda Türkiye’nin gerek savunma sanayi, gerekse milli teknolojide yapmış olduğu atakların perde arkasında yatan en önemli gerçeklerden biri de zihinsel devrimdir.

Geçmişte klasik bir ifade idi. Elin adamı ne yapmış, der iç çekerdik. Ardından biz bunu bırakın yapmayı hayal edemezdik bile.

İşte bugün gelinen noktaya baktığımızda;

Selçuk Bayraktar’la başlayan akım her geçen gün artarak devam ediyor. Artık kendi SİHA’mızı üretebiliyoruz, milli tankımız var, ATAK helikopterimiz gün sayıyor, keza uçağımız desen o da yakında semalarda olacak. Milli otomobilimiz bu sene banttan inecek.

Bunlar geçmişte hayal bile edilemiyordu.

Şimdi gerçek oldu.

İnsanımızın kendine özgüveni geldi.

Bu özgüvenin gerçekleşmesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin çorbada tuz misali katkısı olmadı desek yalan olur.

Önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe döneminde yine Rıfat Bakan’ın genel müdürlüğü zamanında “başımıza icat çıkarın” sloganı ile başlayan Bilim Fuarı 9. kez gerçekleşecek. Kartopu yumağı gibi her geçen gün büyüyen ve kabuk değiştiren fuarın adı Science EXPO olarak değişti.

Pandemi nedeni ile 2 yıldır gerçekleşmeyen ve bu yıl TÜYAP fuar alanında gerçekleşecek şenliğin lansmanına katıldık.

Bugüne kadar 1 milyon ziyaretçiyi ağırlayan etkinlik 9-12 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek.

Geçmiş etkinliklerde kırılan iki rekor var.

Onlardan da bahsetmek gerekir.

Aynı anda 3 bin 417 kimya deneyi, yine 628 mangala oyunu ile dünya rekorlar kitabına girmiş.

Bu seneki etkinlik Türk Hava Yolları’nın ana sponsorluğunda, BEBKA’nın desteği ve Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, BTSO, GUHEM, İŞKUR ve BİKO işbirliği ile gerçekleşecek.

Ana tema da havacılık olacak.

Festivale uzay ve havacılık sektörü ile ilişkili Türkiye Uzay Ajansı, Aselsan, Roketsan, THK, Solotürk, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi, uçuş okulları da katılacak.

Yine Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, Bursa Emniyet Müdürlüğü, Bursa İl Jandarma Komutanlığı ve AFAD gibi yerel ve ulusal birçok kamu kurumu, özel şirket, okul ve sivil toplum kuruluşunun da yer alacağını yazmış olalım.

Bu seneki etkinlikteki diğer bir detay da Meslek Liseleri İstihdam Buluşması olacak.  Buluşmaya 500’ün üzerinde firma katılacak.

Bu kapsamda yine, Türkiye’nin 12 farklı şehrinden, 16 farklı alanda, 289 takım ve 472 meslek lisesi öğrencisi, ‘alanlarında dereceye girmek için’ kendilerine verilen projeleri hayata geçirecek. Bursa dışından 38 takımdan 79 öğrenci başvuruda bulunmuş.

Bunun dışında ödüllü yarışmaların olacağı etkinlikte kentin değişik bölgelerinden ücretsiz ulaşım desteği sağlanacak.

Öte yandan, 10 Haziran 2022 günü Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in de etkinlik için Bursa’ya geleceğini ifade edelim.

Bu daveti Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yaptığını, Bakan Özer’in bir başka programı iptal edip Bursa’ya geleceğini de yazmış olalım.

Şimdiden tüm katılımcılara ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

AK PARTİ KAMPA GİRİYOR

TBMM’nin kapanmasına az bir süre kaldı. TBMM’nin tatile gireceği kesin ama milletvekilleri için aynı şeyi söylemek mümkün değil. İşte bu noktada tüm milletvekilleri seçim bölgelerine giderek yoğun bir çalışma temposuna girecekler.

Bu yoğun çalışma temposunun konularını belirleme adına AK Parti, milletvekillerini ve A takımını bu hafta sonu Ankara Kızılcahamam’da kampa alacak. Ya da diğer bir ifade ile AK Partili milletvekilleri bu hafta sonu Bursa’ya gelemeyecek.

HABERLER