İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Önce Meslek Grubu’nun adayı Hakkı Savunur Soğancı’dan mevcut Bursa Barosu yönetimine sert eleştiriler…

Önümüzdeki günlerde olağan genel kurulunu gerçekleştirecek Bursa Barosu’nda aday olacak isimler teker teker adaylıklarını ve projelerini açıklıyor.

Bu minvalde haftanın son iş günü adaylığını açıklayan isim son genel kurulda da aday olan Önce Meslek Grubu’nun adayı Hakkı Savunur Soğancı idi…

Adaylık açıklamasında mevcut baro yönetimine oldukça sert eleştirilerde bulunan Soğancı göreve seçildiklerinde de neler yapacaklarını teker teker anlattı.

Soğancı, Bursa Barosu’nun siyasallaştığını şu sözlerle açıkladı: “Baromuz ve Barolar Birliği yıllardır hep siyasi neden ile verilen oylarla oluşmuş, mesleki bir örgüt olmaktan çok, siyaset üreten bir kurum haline gelmiş, bunun doğal sonucu olarak da meslektaşlar birbirine karşı, mesleğine karşı, Baro ve Barolar Birliğine karşı yabancılaşmışlar, ayrıştırılmışlardır.”

Bu konuda çözüm önerisi olarak da “Bursa Barosu ve Barolar Birliği en başta bir meslek örgütü ve hukuk örgütüdür. Hukukun siyasetini yapmalı, tüm meslektaşlarına eşit mesafede olmalı, Mesleğin onuru yüceltme ve meslektaşlarımızın ekonomik, sosyal açısından kazanımlar elde etmesine hizmet etmelidir. Mesleğimizin önündeki her türlü engeli ortadan kaldırmalı, meslektaşlarımızın sorunlarını doğru tespit edip zamanında ve doğru çözümler bulmalıdır”  şeklinde düşüncelerini aktardı.

Avukat sayısı ve hukuk fakültesi fazlalığına dikkat çeken Soğancı, “Son zamanlarda nerede ise her ilde açılmaya başlayan ve kontrolsüzce sayıları ve kontenjanları artan Hukuk fakültelerinden, ihtiyacın çok çok üstünde Hukuk fakültesi mezunları verilmeye başlanmıştır. Avukat sayısı 2013 yılından bu yana iki katına çıkmıştır. Bursa’da yaklaşık 5800 avukat mevcut olup ilimizde avukat başına ancak 586 kişi düşmektedir. Çevresinde oğlu, kızı, kardeşi, akrabası avukat olmayan kimse neredeyse kalmamıştır” dedi.

Meslektaşlarının iş yapamaz duruma geldiğini belirten Soğancı, baro yönetimini de “Yönetime yakın isimler seminer veriyor kurs veriyor” sözleri ile eleştirdi.

Mevcut yönetimin Özlüce’deki sosyal tesis projesi ve baro han konusunda adım atmadığına dikkat çekerek “Göreve biz gelirsek geldiğimiz ilk gün toplantıları şeffaf bir şekilde yapacağız. Gündem belli olacak, hatta özel durumlar hariç toplantıları herkes izleyebilecek. Bunun yanı sıra tüm hesapları bağımsız denetçilere kontrol ettireceğiz” dedi.

Mevcut yönetime Bursa Barosu sürekli her şeye itiraz etmekten meslektaş lehine talepte bulunmayı unutmuştur”  diyerek en sert eleştirisini yaptı.

Bursa Barosu başkan adayı olan Soğancı’nın yönetim kurulları listesinde Bursa kamuoyunun yakından tanıdığı Yavuz Arıcıoğlu, Öztürk Yazıcı, Okan Dursun, Ümit Ulusavaş gibi isimler var.

Toplantıya katılan avukatlar arasında dikkat çeken diğer bir ayrıntı ise farklı siyasi görüşlerden oluşması…

HABERLER