İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Siyasi parti başkanları, geçmiş partileri ve okullara profesyonel siyaset bölümü…

Yargıtay’daki resmi rakamlara göre Türkiye’de kurulu siyasi parti sayısı 100’den fazla. Siyasi partilerden 5’i TBMM’de grup olarak temsil ediliyor. Onlar da AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve HDP.

Saadet Partisi, BBP, Memleket Partisi, DP, Zafer Partisi ve birkaç parti de milletvekili olarak temsil ediliyor.

İşin ilginç yanı ise birçok liderin ortak özelliği, başında bulundukları partinin ilk partileri olmaması. İstisnası Devlet Bahçeli. O siyasete MHP’de başlamış, MHP’de devam ediyor. (MHP’nin daha önceki isimleri Muhafazakar Parti ve MÇP buna dahil).

Şimdi sırasıyla bakalım.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MSP ve Refah Partisi’nde siyaset yaptı. Sonrasında AK Parti’yi kurdu. Keza ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçmişte Ecevitlerin genel başkanı olduğu DSP’den milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunduğunu biliyoruz.

İYİ Parti’nin lideri Meral Akşener, DYP’de bakanlık, AK Parti’de kurucular kurulu içinde olduğunu sonrasında, MHP’de TBBM Başkan Vekili olarak görev yaptığını ardından İYİ Parti serüvenin başladığını hep beraber biliyoruz.

O serüven şimdilik devam ediyor…

Muharrem İnce’nin uzun yıllar CHP’de siyaset yaptıktan sonra Memleket Partisi’ni kurduğunu, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan’ın yine AK Parti’de birinin başbakan, diğerinin de başbakan yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra şimdiki siyasi partilerini kurduğunu biliyoruz.

Keza Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın önce MHP sonra İYİ Parti’de siyaset yaptığını ve nihayetin de Zafer Partisi’ni kurduğunu biliyoruz.

Sadece bu kadar mı?

Uzun yıllar Refah Partisi’nde siyaset yapan Mehmet Bekaroğlu’nun şimdi CHP’de siyaset yaptığını yine AK Parti kurucular kurulunda yer alan, bakanlık yapan Abdüllatif Şener’in şimdi CHP’nin milletvekili olduğunu da hatırlatalım.

Bursa özelinde daha ilginç.

Misal İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu DYP’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu, ardından AK Parti tüzüğünü hazırladılar, sonrasında MHP’den 2007 seçimlerinde milletvekili adayı oldu şimdi İYİ Parti’de…

CHP’de Erkan Aydın ise daha önce İlker Özarslan yönetiminde DYP’de görev yaptı. Ardından CHP, ara dönemde İYİ Parti’de zorunlu görev yeniden CHP.

Keza AK Parti’de siyaset yapan Osman Mesten, önce SP sonra Has Parti en sonunda ise AK Parti’ye girdi…

Zafer Partisi İl Başkanı Halil İbrahim Aydın’in da daha önce AK Parti’den Balıkesir de bir belde veya ilçede belediye başkan adayı olduğunu biliyoruz.

Yine İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel önce AK Parti’den aday adayı oldu ardından MHP’den belediye meclis üyeliğine razı olmuştu. Sonrasında İYİ Parti’ye geçti.

Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.

Bu örnekleri görünce aklıma gelen tek şey.

Bazı isimler siyaseti meslek haline getirmişler…

Bundan dolayı da;

Acaba okullara profesyonel siyaset bölümü açılırsa nasıl olur sorusu aklıma gelmedi desem yalan olmaz.

‘YEREL BAKIŞ’IN KONUĞU ALİ AYKURT 

Her hafta pazartesi günleri Norm Haber stüdyolarında yayınlanan Yerel Bakış programında birbirinden değerli konukları ağırlamaya devam ediyoruz. Bu hafta yayınlanacak Yerel Bakış programında konuğumuz olacak isim göreve seçildiği andan itibaren yapmış olduğu başarılı çalışmalarla dikkatleri çeken ilçesi Orhaneli’yi önce kent sonra ulusal ve nihayetinde dünya gündemine sokmayı başaran isim Ali Aykurt olacak.

Kendisi ile Orhaneli’de gerçekleşen çalışmaları konuşacağımız program bugün saat 14.00’da www.normhaber.com üzerinden ve sosyal medya linklerimizden seyredebilirsiniz.

Vakti olanlar kaçırmasın.

Şimdiden iyi seyirler.

HABERLER