İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Türk Dünyası Keles’te buluştu

Öncelikle şunu net ifade etmek gerekiyor: Bursa genelinde belediye başkanları içinde Milli Eğitim kökenli belediye başkanı kim diye sorsalar bunun yanıtı net. O isim Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin.

Uzun yıllar hem öğretmen hem de idareci olarak görev yapan Keskin, emekli olana kadar yurdun değişik il ve ilçelerinde binlerce öğrenci okuttu ve yetiştirdi.

Şimdilerde geçmişte okuttuğu öğrencilerin birçoğu önemli görevlerde…

Kimi özel sektörde kimi de kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapıyor.

Bugün Ankara’da bürokrasinin değişik kademelerinde Keskin’in öğrencilerini görmek mümkün.

Biz de bu bağlamda cumartesi sabahın erken saatlerinde gazeteci arkadaşlarımla Mehmet Keskin’in davetlisi olarak soluğu Keles’te aldık.

Davetin sebebi Bursa Büyükşehir Belediyesi hamiliğinde gerçekleşen 5. Türk Dünyası Ata Sporları açılış töreni idi. Törenin onur konuğu ise Dünya ETNOSPOR Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan idi…

Biz bir yandan Erdoğan’ı ve açılış törenini beklerken alanda gezme fırsatını yakaladık. Gezerken de tanıştığımız isimler arasında Keskin’in geçmişte öğrencileri olan etkin ve yetkin insanları tanıdık.

Onların gözünde Başkan Keskin, Mehmet Hocaları…

Gerçekten Keskin’i seviyorlar,  bulundukları konumda Keles’le ilgili bir istek de olduğunda pozitif ayrımcılık uyguladıklarını hissettik.

Bu aynı zamanda Keles’in bir şansı…

Bu şansı doğru kullanmak gerekir…

Gelelim şimdi açıaçılışa.Aslında bu etkinlik 5. kez düzenleniyor.

Türk Dünyasının kalbi velhasıl Kocayayla’da atıyor.

Hal böyle olunca kendimi bir anda ata yurdu Orta Asya’da hissettim.

Gözlerim;

Bir tarafta ata dövüş sanatı Alpagut’un tüm inceliklerini görürken ruhum da diğer tarafta güreş sporunun incelikleri ile beraberdi.

Kulaklarım ise öbür meydanda at sırtında ok atanlar, diğer tarafta ise ok atanların yarışmalarında idi.

Bunu yanı sıra Türk dünyasında sokakta oynanan oyunlar…

Bunların hepsi Kocayayla’da idi.

Orta Asya’dan başlayan, Anadolu’ya ulaşan Türk boyları, diğer bir deyiş ile Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar Türk dünyasının temsilcilerini Kocayayla’da görmek mümkündü.

Türk’ün silkelenip kendine geldiğini hissettiğim bir etkinlikti.

Bu etkinlik bugün de devam edecek, üstüne üstelik ulaşım da Alinur Aktaş’ın talimatı ile ücretsiz.

Vakti olanlar bugün Kocayayla’ya çıksın…

Bizler de organizasyonun fikir babası Bilal Erdoğan’ı hamisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’i ve ev sahibi Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin’i tek tek tebrik ediyoruz…

AÇILIŞA KİMLER KATILDI?

Keles Kocayayla’da başlayan 5. Türk Dünyası Ata Sporlarının açılış töreninde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra uzun zamandır göremediğim MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Milletvekilleri Osman Mesten, Atilla Ödünç, Hakan Çavuşoğlu, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, İYİ Parti GİK Üyesi Müberra Çakır, Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Özkul ve Dünya ETNOSPOR Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ilk görebildiğimiz isimlerdi.

Bunu yanı sıra gerek Ankara’dan gerekse Keles’in Makedonya’dan kardeş ilçesinin başkanı Ankara’dan birçok bürokrat da protokol tribünündeydi.

Kısaca açılış da çok iyiydi.

İlk günkü etkinlikler de…

HABERLER