İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Faruk Çelik sahaya indi mi?

Bursa siyasetinde marka olan isimlerden biri de Faruk Çelik’tir. AK Parti’nin kuruluşundan itibaren partinin her kademesinde görev alan Çelik, Bursa açısından değerlendirdiğimizde, 10 yılı aşkın süredir aktif siyasetin dışında.

Evliyalar şehri Bursa’dan peygamberler şehri Şanlıurfa’ya gönderildikten sonra da her türlü tartışmadan uzak kalmaya gayret eden Çelik’in gölgesi ile kavga edenlerin sayısı hiç de az değildi.

O sürekli susma hakkını kullandı!..

Onunla beraber siyaset yapan, bakan düzeyinde birçok isim DEVA ve Gelecek Partisi’ne gitse de o AK Parti’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile siyaset yapmaya devam ediyor.

Özellikle geçmiş dönemlerde kongrelere gitmesinden bile rahatsız olan, hatta davet edilmesin diye telkinde bulunan bazı yöneticilerin olduğu bilgileri kulislerde konuşuldu.

O da kurucusu olduğu partinin birçok çalışmasında rahatsızlık vermemek adına bulunmadı.

AK Parti Bursa İl Başkanlığındaki görev değişimi ile beraber bu durum değişti. Özellikle İl Başkanı Davut Gürkan’ın ahde vefa kapsamında önceki dönemlerde teşkilatın her kademesinde görev yapan isimleri kucaklamaya yönelik çalışmasından sonra Faruk Çelik’i sahada daha fazla görmeye başladık.

Hem yerel hem genel anlamda Çelik’in tecrübelerinden faydalanmak isteyen AK Parti Genel Merkezinin çalışmaları da bu noktada gözden kaçmıyor.

Çelik, önceki gün Devlet Bakanlığı yaptığı dönemde teşkilat yasasının çıkmasında büyük emeği olan Türkiye Diyanet Teşkilatı’na bağlı Türkiye Diyanet Vakfı’nın iftarında TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile protokol masasında yer aldı.

Aynı günün sahurunda da TÜGVA’lı gençlerle sahur yapan Çelik’in çalışmalarını görünce, “AK Parti kuruluş ayarlarına dönmeye başladı” demeden geçemiyoruz.

Bunun yansımasının nasıl olacağını da gerçekleşecek ilk seçimde göreceğiz.

TÜRKİYE MAARİF VAKFI FETÖ’NÜN EN ÖNEMLİ SİLAHLARINI TEKER TEKER ELE GEÇİRİYOR 

Öncelikle şu tespiti yapmak gerekiyor:

Ülke olarak lobicilik faaliyetlerinde oldukça gerideyiz. Dünyada birçok ülke lobi faaliyetleri için geçmişten önemli bütçeler ayırıyor.

Bu bağlamda ilk akla gelen Ermeni Diasporasının her seçim döneminde temcit pilavı gibi ABD Temsilciler Meclisi’nde gündeme getirdiği “Sözde Ermeni Soykırımı” dosyasıdır. Ermeni iddiaları Türk Milletine ve Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı önemli lobi faaliyetlerinden biridir.

Keza aynı tasarının Fransa başta olmak üzere ve birçok ülkede gündeme geldiğini de hatırlatmakta fayda var.

***

Öte yandan ülkemiz açısından değerlendirdiğimizde kısa bir sürede dünyada yaklaşık 170 ülkede açılan (sözde) Türk okullarını hepimiz görünce gururlanmıştık.

Dışı Türk, içi hain olan bu okulları birçoğumuz ziyaret edince, okunan İstiklal Marşımızı duyunca ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarını görünce tüylerimiz diken diken olmuştu.

Tam biz de bu lobiciliği öğrenmişiz, diyorduk ki ondan sonra olanlar oldu.

Sonrasında bunun lobicilik olmadığını, bir terör faaliyeti olduğunu (FETÖ/PDY yapılanması olduğunu) 15 Temmuz kalkışmasıyla beraber ulusça öğrendik.

***

Kim nereden bilebilir ki, bu okulların içi hain yuvası diye.

Ama birçoğumuz bunları önemli lobicilik faaliyetleri olarak görmüştük.

15 Temmuz kalkışmasının ardından gözümüzdeki sis perdesi kalkınca hep beraber gerçeği gördük. Bu noktada görmesi gerekenlerin başında icranın başındakiler vardı.

Onlar da gereğini yaptılar ve yapıyorlar.

Ülke olarak eksik olduğumuz noktada önemli bir lobi faaliyetine başladık. Önce FETÖ okullarının bulunduğu ülkelerle ikili temasa geçilip bu okulların ülkemiz ile ilgisi olmadığı anlatıldı. Ardından bu okulların yerini dolduracak kurum, Türkiye Maarif Vakfı kuruldu.

Bu kurumda yönetim kurulu üyesi olan isimlerden biri de Bursalı hemşerimiz Mustafa Çaltılı.

Yerel siyasetten tanıdığımız Çaltılı, son yerel seçimlerin ardından Türkiye Maarif Vakfı yönetim kurulu üyeliğine atandı.

Cumartesi günü Bursa Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Köse’nin iş yerinde karşılaştığımız Çaltılı’ya kurumun faaliyetlerini sordum.

Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çaltılı…

O da anlattı.

Özellikle 15 Temmuz FETÖ kalkışmasının ardından vakıf, dünya genelinde Asya’dan Avrupa’ya, Afrika’dan Amerika’ya uzanan coğrafyada 104 ülke ile temas sağlamış.

Sağlanan temaslar neticesinde 55 ülkede temsilcilik ofisi açılmış.

Toplamda 67 ülkede faaliyetler yürütülmeye başlanmış.

Bunun yanı sıra toplamda çoğunluğu Afrika’da olmak üzere 20 ülkede FETÖ/PDY iltisaklı 234 okul vakıfça devralınmış.

Bir yandan terör örgütünün okulları devralınırken, diğer yandan da değişik ülkelerde okulların açılmasına başlanmış.

Toplamda 171 yeni okul Türkiye Maarif Vakfı’nın çalışmaları ile açılarak eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamış.

Yine okulların yanı sıra dünya genelinde 21 eğitim merkez, 44 yurt binası ve Arnavutluk’ta bir üniversite açan vakfın yakın bir tarihte de Azerbaycan da okul açacağını Çaltılı’dan öğrendik.

Okulların toplam öğrenci kapasitesinin 64 bin 810 olduğunu, eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam eden öğrenci sayısının da 48 bin 357 olduğunu paylaşalım.

Bunu yanı sıra okullarda 328 Türk eğitimci görev yaparken, 4 bin 999 yerel eğitimci çalışıyormuş.

Toplamda “8 bin 414 personel istihdam” edildiğini Çaltılı bizlerle paylaştı.

Şimdi hedefte yeni protokoller ve yeni okulların açılmasına yönelik çalışmalar yapıldığını anlatan Çaltılı, “46 ülkede FETÖ/PDY iltisaklı okulların devri başta olmak üzere 90 yeni protokol yapıldı” dedi.

Genel olarak değerlendirecek olursak Türkiye Maarif Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi kurumu olarak bir yandan dünyada lobicilik faaliyetlerinin ilk basamağı olan eğitim ve öğretim alanında önemli bir misyon üstlenmiş,

Diğer yandan da FETÖ/PYD terör örgütünün en önemli silahı,  finans ve adam yetiştirme kaynaklarından biri olan okulları da bünyesine katarak önemli bir başarıya imza atmış.

Bize düşen de bu çalışmaları tebrik etmek…

SEDAT YALÇIN’A GEÇMİŞ OLSUN

Yazılarımızı takip edenler bilir. Daha önce çalıştığımız yayın organında, AK Parti’de aktif görev alan önceki dönem yöneticilerinden ve milletvekili adayı Ali Ömeroğlu, yine AK Parti Yıldırım İlçe ve halen BATISİAD başkanlığı görevini üstlenen Ahmet Er’in açık kalp ameliyatı geçirdiğini yazmıştık.

ESKİ AK PARTİ BURSA İL BAŞKANI SEDAT YALÇIN, TÜRKİYE’NİN YAKICI MESELELERLE UĞRAŞTIĞINA DİKKAT ÇEKTİ. (İHA/BURSA-İHA)
Eski Ak Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Türkiye’nin yakıcı meselelerle uğraştığına dikkat çekti.

Dün de AK Parti’de iki farklı dönemde görev alan ve il başkanlığı yapan Sedat Yalçın’ın Medicana Bursa Hastanesi’nde açık kalp ameliyatı geçirdiğini öğrendik.

Daha önce de kalbine stend takılan Yalçın’a biz de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

HABERLER