Başkan yönetim el ele, hep beraber antrenmana, arızayı bulmaya…
Bursaspor’un eski başkan ve yöneticilerinin yediği hurmalar bugünkü başkan ile yönetimi, oyuncuları tırmalarsa vebal büyük olur.
Kulübü bu noktaya getiren eski yönetimlere mutlaka bir yaptırım uygulanmalı. Mesela, Genel Kurul’da veya Divan Kurulu’nda alınacak bir kararla, tesislerden fotoğrafları kaldırılabilir. Böylelikle kulübün kara yazılı günlerinin isimleri silinebilir.
Şu da bir gerçek, geçmişte hep destek olan işadamları da yıldı. Artık destek vermek istemiyorlar. Tabii, yıllarca ver ver sonra kulüp ne halde. Karacabey‘e iyi bakın, Bursaspor FK‘dan başka yol kalmıyor gibi…
Benden söylemesi…
‘SEN BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYOR MUSUN?’
Polise, jandarmaya, gümrük muhafazaya vs. hangi birimse artık, zorluk çıkarmayın.
Evet, buraya kadar.
Hele hele nüfuzlu beyler, varlıklı ailelerin mahdumları “Sen benim kim olduğumu biliyor musun?” gibi sözleri bırakın artık!
Kolluk kuvvetleri herkesten şüphelenip, herkesi hukuk ve kanuna uygun şekilde arama yapar, yapacak da yapmalı da…
İşte hep beraber gördük son üç ayda yaşananları.
Senin kendinden şüphen yoksa zaten kolluk kuvvetlerine zorluk çıkarmazsın. Buradaki hedef zaten belli…
Rektörlük aracında eroin, stadyuma giren ambulansta fişek, cenaze aracında uyuşturucu çıkıyorsa, siz düşünün artık diğer araçlarda neler olacağını.
Bırakın da işini yapsın kolluk kuvvetleri. Huzurlu, güvenli gidersin evine. Bir teşekkür eder, iyi günler dilerler o kadar…
TRAFİK VAKFI: HİZMET Mİ TİCARET Mİ?
Uzun zamandır, trafik çekicilerinin aldığı araç sahipleri çok sayıda mail atıyor, arıyor, söylüyor; “Çekilen aracımızın yerine bir başka araç daha park ediyor, ama o araç çekilmiyor” diye…
Nedenini söyleyeyim, çünkü önleyicilik yok.
Böyle olmaz ki!..
Kurulmuş kapan gibi. Çekilen araçtan sonraki gelen aynı yerde durabiliyor. O zaman ne anlamı var ki çekmenin!..
Kanun otobüs durağına, yaya geçidine vb. yerlere park yapılmaz diyor.
Eyvallah…
Diyor da, trafiğin olmadığı, akışa engel olmayan, boş cadde ve sokaklardaki araçları kaldırıyorsunuz…
Peki, çift sıra parkların yapıldığı, büyük semtlerin ana arterlerindeki trafiği yüzde 100 etkileyen araçlara neden bir şey yapılmıyor? Sabahtan, akşama kadar aynı görüntü ama çekilen araç yok.
Neden?
“Trafik Vakfı, belli bir rota, rut oluşturmuş anlaşılan, hep aynı eksende, yakın çevrede çalışıyor” diyorlar ve haklılar.
Gözlemledim, tepkilerin de haklılık oranları çok.
Mesela, Nilüfer‘deki Agora Kapalı Pazar alanında (Sosyete Pazarı) cumartesi günleri adım atacak yer yok. Bırakın pazara girmeyi, pazarın oradaki caddeden bile geçemezsiniz.
Nilüfer Belediyesi, önlemlerde yetersiz, hatta hiç yok gibi…
Defalarca Turgay Erdem başkanımıza, Zabıta’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Adem Vural’a ilettim, öneriler sundum. Zabıtamız buralarda park etmeyi önlesin, insanlar mağdur olmasın diye.
Pazar çıkışı vatandaşlar, ellerinde torbalarla bir de araçlarının çekildiğini görünce büyük şok yaşıyorlar. Sonrası çekici ücreti, trafik cezası, otopark parası.
Gitti pazar parası…
Bu durum önlenir mi? Biraz üzerinde çalışılırsa pekala önlenir. Sosyal belediyecilik de bunu gerektirir.
Büyükşehir de ücretsiz otoparkı kapattı, kim kapattıysaa? İnşaat başladı bile.
Bakın sizin yapamadığınızı, yan taraftaki okul müdürü yapmış, açmış kapılarını mağdur vatandaşa…
Coşkunöz Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Cengiz Korucu‘dan Allah razı olsun. Müdürüm, sayende bu hafta rahat gördü oradaki halk. Trafik yeni açılacak yolun çalışma alanına da park edenlerden dolayı rahattı.
Buradaki çözüm belli, Nilüfer Belediyesi, park edilememesi gereken yerleri net işaretlerle belirlemeli ki, park yokluğundan vatandaş aceleden bırakmasın… Faturası sonradan ağır oluyor…
Bir diğer yoğun çekici mağduriyeti de Bursaray’ın Odunluk İstasyonu Akademi Caddesi üzerindeki özel hastanenin önünde yaşanıyor!
Trafik ekipleri, araç parkları akışı engellediği için çekiyor. Hastanı getirdiysen, kendi sağlığın için geldiysen, aracın çekilince zaten bozuk olan psikolojin darmadağın oluyor.
Bu hastaneye 70 araçlık otoparkla ruhsat veren kurumun da kulakları bol bol çınlatılıyor…
Burada hastane yönetimine büyük iş düşüyor.
Bir değişik otopark sorunu da İnönü Caddesi‘nde. Ana arterde eski yıkılan hastane alanına otopark izni verilmiş iyi de, yasak parktan trafiği rahatlatalım derken, bu otoparka giriş çıkışlar daha çok engelliyor. Araç direkt şeride çıkıyor. Böyle olmamalı…
Otopark sorunları sadece bu bölgelerle de sınırlı değil. Şehir Hastanesi, Çekirge Devlet Hastanesi, Agora Kapalı Pazar alanı çevresi, Çarşamba’daki Kapalı Semt Pazarı, Pazar Pazarı ana cadde, pazar günleri eski Gemlik Yolu, Hurda Pazarı trafiği felç eden etken bölgeler.
Otoparklar yetmiyor, araçlar caddelere taşıyor. Umarım, Hayran Caddesi Acemler’e yakın olan yeni büyük hastaneden de caddelere taşmaz parklanmalar…
KÖPRÜNÜN ÜSTÜ KOLAY; ALTINDAKİ DARALTILAN YOLDAN GEÇEBİLENE KADAR OLAY
Çevre Yolu, Botanik’ten Fuat Kuşçuoğlu’na giden yol daraltıldı. Trafik, İstanbul yolu Özdilek önüne kadar geri vuruyor, oradaki yeni rezidanslara özel mi yapılıyor bu köprü kolu?
Alttan katılan araçların Yunuseli istikametine giden yol daraltılıyor ve öyle de kalacağı söyleniyor. Köprü yapıp rahatlama oldu diyenler, alltaki yolu daralttınız daha kötü oluyor. Her an yoğun trafik.
Acemler’den 11 Eylül Bulvarı Çevre Yolu’na girip Yunuseli’ye, sola dönmek isteyen araçlar Botanik’ten gelenlerin önünü kesiyor. Daralan ve huni şeklini alan yol çile çektiriyor.
Buradan ne diyelim, yoksa rezidans yapana yol bedava mı?
İNEGÖL’DE FUTBOL MÜSABAKALARINA MİSAFİR SEYİRCİ YASAĞI!
Amatör futbolda şiddet olaylarının artması üzerine İnegöş İlçe Güvenlik Kurulu bir karar aldı: İlçeye gelecek takımların seyircileri maçlara alınmayacak! Eeee, tribünler çıldırmıştı!
Hadi oturun şimdi kendim ettim kendim buldum şarkısını söyleyin.
Takımınızı yalnız bıraktınız, yaptığınızı beğendiniz mi çılgın taraftarlar!