Yasemin Güler
Yasemin Güler
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Bursa Akşener’e İYİ geldi

Gerçekten ne bereketli haftaymış.

Siyasi partilerin genel başkanları bir geçit töreni düzenleseler ancak bu kadar olurdu.

Bu kez Bursa’nın ve köşemizin konuğu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener. Akşener’i Bursa’ya düzenlediği her ziyarette takip etmeye çalışıyorum ve şunu gözlemliyorum; etrafındaki kalabalık sürekli artıyor.

Bursa’daki iftara katılmadan önce Yenişehir ve İnegöl’e uğradı Akşener. Yenişehir kalabalıktı, İnegöl ise adeta gövde gösterisiydi. AK Parti’nin Bursa’daki kalesi olan İnegöl’de Akşener’e böylesine bir teveccühün gösterilmesi adrese teslim bir mesaj gibiydi.

Halkın içine karışmaktan çekinmeyen, esnafa dokunan, çocukların başını okşayan, kadınlara sarılan bir genel başkan portresi çizdi Akşener. Sonra da Bursa’daki iftar programına geçti.

4 bin kişinin masalarda ağırlandığı iftarda binin üzerinde İYİ Partili de ayakta açtı orucunu. Masalarda oturanlar büyük ölçüde konuklardı, partinin Bursa teşkilatından olan üyeleri gerçek bir misafirperverlik gösterdiler. İftarını ayakta yapanlar için tedbir alınmış, çorba ve cantıklar hazır edilmişti. Gerçekten iyi bir organizasyondu. Elbette iftar edemeden, oturacak yer bulamadan geri dönenler de oldu. Maliyetinin yaklaşık 400 bin lirayı bulduğu tahmin edilen iftar programında benim gözüme takılan önemli bir aksaklık olmadı, olduysa da bunca kalabalığın içinde ufak tefek ayrıntı olarak kaldı sanıyorum.

Açılış konuşmasını İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu yaptı ve bundan önceki konuşmalarında sıklıkla ‘Bize salon vermiyorlar!’ diyen Türkoğlu salonu alabilmenin rahatlığı ile bu kez eylem yapmalarına izin verilmemesini eleştirdi.

Gündem çevreye duyarlı tüm kesimlerin en önemli maddesi olan zeytin yasasına ilişkin düzenlemeydi.

Selçuk Türkoğlu;

“Zeytin ağaçlarımızı yok etmeye, betona çevirmeye yönelik düzenlemeyi protesto etmek, farkındalık yaratmak ve duyarlılığı artırmak için görseller hazırlamıştık. Girişte de bir zeytin fidesini bir dar ağacına asarak dikkat çekmek istedik. Fakat ne yazık ki Büyükşehir yetkilileri buna izin vermedi!” dedi.

“Bursa’da tek kale maç yönetimine son verdik, Türkiye’de tek adam yönetimini de bitireceğiz” diyen Türkoğlu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i kürsüye davet ederek güzel de bir jest yaptı.

Tüm siyasiler gibi Bursa ile bir bağı bulunduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Akşener’in;

“Bursa’nın benim bütün siyasi hayatımda çok önemli bir yeri var. Benim ne zaman moralim bozulsa siz beni ayağı kaldırdınız. Siz benim cesaretimin, irademin kaynağısınız. Bursa’ya ve Bursalılara en derin şükranlarımı sunuyorum” sözleri anlamlı.

Her daim merkez sağın kalesi olan ve merkez sağda kendisini konumlandırmış İYİ Parti’nin en iyi teşkilatlanmalardan birini gerçekleştirdiği Bursa, hakikaten Akşener’i bağrına bastığını gösterdi bu ziyarette.

Bursa teşkilatının zeytin eylemine izin verilmemesini de eleştiren Akşener;

“Bursa’da zeytin ağaçlarını çetelere, rantçılara kurban ettiler. Zeytin fidanını darağacına asmışlar. Muhteremler izin vermemişler. Neden izin versinler? Çünkü utanıyorlar. Selçuk Başkanımız utançlarını yüzüne vurmuş. Yüzlerce zeytin ağacını söküp yerli rantçılara peşkeş çektiler.

Bay kriz ve arkadaşlarının anlamadıkları şey insanların kendilerini değersiz hissetmelerine neden olmaları. Rant uğruna insanlarımız, dağlarımız, denizlerimiz, toprağımız, zeytinimiz değersiz.

Utanmadan savaş içindeki Ukrayna’dan çiçek yağı ithal ediyoruz. Bu ülkenin besicileri gebe ineklerini kasaba götürüyor.

O seçim gelecek ve o seçim sandığından Allah’ın izniyle milletimizin teveccühüyle 1. parti çıkacağız inşallah. Sandıkları koruyacağız.

Bizim iktidarımızda besicimiz, çiftçimiz, esnafımız, sanayimiz rantçıların elinde esir olmayacak. Bu ülke üretecek!” diyerek tamamladı konuşmasını.

Çok koşturdu İYİ Partililer bu organizasyonun başarısı için. Bence iyi de bir işe imza attılar. Akşener merkez sağın güçlü olduğu illerde sıkı çalışmalar ile neler yapılabileceğini gördü bu sayede.

Bir süredir durağanlaşan oy oranlarındaki artışın kafasında yarattığı soru işaretleri ortadan kalkmış bile olabilir bu gövde gösterisi ile.

NOT: Akşener’in Bursa’dan önemli mesajlar vermesi bekleniyordu. Bu gerçekleşmedi. Onun yerine Bursa Akşener’e önemli bir mesaj verdi; Selçuk Türkoğlu organize olmak, eyleme geçmek ve eylemi sonlandırmak konusunda iyi işler yapıyor…

Genel Merkez’den Bursa’yı arayarak teşekkür eden genel başkan yardımcılarının çokluğu da bunu işaret ediyor.

NOT: Bursa 21 Mayıs saat 17.00’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırlayacak. İlkini Mersin’de düzenlediği ‘Milletin Sesi’ mitingi için şehrimizde olacak olan Kılıçdaroğlu’nun vatandaşla buluşacağı alan ise henüz belirlenmedi.

 

 

 

 

HABERLER