Yasemin Güler
Yasemin Güler
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

DEVA Bursa’da istifalar masaya yatırıldı

Bir süredir ilçe başkanlarının ve yönetimlerinin istifaları ile gündeme gelen DEVA Partisi Bursa İl Başkanlığı’nda bir toplantıya davetliydik bu kez. Genelde partiyi bir işletme gibi yönettiği konusunda ağır eleştiriler alan, hatta kendisine ‘CEO’ yakıştırması yapılan İl Başkanı Serkan Özgöz, ‘Bir dost sohbeti olsun istiyorum’ dese de toplantının yapılış amacı elbette bu istifalardı.

Kendisi dijital dünyayı gayet iyi tanıdığından olsa gerek güzel bir sunum ile Bursa teşkilatının kuruluşundan bu güne kadar yaptıklarını ve hedeflerini tüm detayları ile aktardı. Sözlerinin başında da;

Profesyonel bir muhalefet partisi değiliz, hedefimiz iktidar!” dedi.

Daha önce siyaset hayatının içinde bulunmamış, dolayısıyla bavulu dolu olmayan kişilerle yol yürümeyi tercih eden partinin, yöneticilerinin yüzde 50’sinin siyasete ilk kez giren kişilerden oluşmasını önemseyen yapısı içinde bu sözün altılı masanın hangi ayağını nasıl etkileyeceği ya düşünülmedi ya da incecik bir gönderme yapılması tercih edildi. Ancak söz benim açımdan dikkat çekiciydi.

Bir süredir hazırladıkları 100 günlük programın etkinlikleri ile son derece meşgul olan ve bu biçimde halkın içine daha çok karıştıklarını gördüğümüz Bursa DEVA Partisi halkla ilişkiler çalışmalarında Türkiye’nin en başarılı ikinci teşkilatı olmuş. Burada DEVA Bursa’nın genç ve başarılı Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tayfun Öztürk’ü ayrıca tebrik etmek gerekiyor.

Teşkilatlanma konusunda ise aynı şeyleri söylemek şimdilik mümkün değil. Yeni kurulan partilerde teşkilatlar oturana kadar sarsıntılar, kırılmalar yaşanır, hele hele bir partinin bağrından kopup ayrı bir yolda yürümeye karar verdiyseniz bu daha da olasıdır. Hem kopuştuğunuz partinin dinamikleri yeni kurulan partide etkili olmaya çalışır hem de siyasi güç dengelerinin yerine oturması tıpkı fay hatları gibi zamanla durgunlaşır. Fay hatlarının hareketi de küçük ya da büyük depremlere yol açar.

DEVA Parti‘sinin Bursa teşkilatlanmasında Genel Merkezden Burak Dalgın’ın önemli payı olduğunu söylersek yanlış yapmış olmayız sanıyorum. Ancak çok merak edilen ‘Burak Dalgın, Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz’ün akrabası mı?’ sorusu bugün net olarak yanıt buldu.

Hayır, kendisi akrabam değildir!” dedi DEVA Partisi Bursa İl Başkanı.

Peki, biz ne gördük, yaşadık?

Büyükorhan, Harmancık ve Mudanya ilçelerinin ardından Kestel ilçe yönetimi ve ilçe başkanı da istifa etti. İstifa eden ilçe sayısı dörde yükselince, konunun üzerine bu kadar yazı da yazılınca haliyle dikkat çekici bir hal alıyor mesele.

Bugüne kadar istifa edenleri çokça dinledik. Sıra İl Başkanı Serkan Özgöz’ün ve hakkında bazı ithamlarda bulunulan Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sadık Kutlucan’ın dinlenmesine geldi.

Aslında buradaki istifaların her birinin nedeni başka başka. Mesela Harmancık İlçe Başkanı istifa etmedi, performansı düşük bulunduğu için Genel Merkez tarafından görevden alındı, Kestel ilçesinde tüm yönetim kurulu üyeleri istifa etti, dolayısıyla başkanlık düştü” diye açıkladı konuyu Özgöz.

Bu biraz Türk filmlerindeki ‘seni kovuyorum, sen beni kovamazsın ben istifa ediyorum’ minvali ilerleyen repliklere benziyor.

Toplantının ardından biraz da kapı önü sohbeti yaptığımız Özgöz’e ‘Dilek Durak’ın istifasını da performans yetersizliğine mi bağlayacaksınız?’ diyorum.

Elbette bağlamayacağım, ama benim daha yeni kurulan, genel merkezden atama yazısı dahi henüz gelmeyen Mustafakemalpaşa İlçe Başkanım 350 üye yaptı. Dilek Hanım, bir buçuk yılda 230 üye yaptı. Şimdi hal böyle olunca, ‘Ben en başarılı ilçe başkanıyım!’ iddiası yanlış olur” diyor.

Dilek Durak ile aralarında yaşanan otorite savaşından yeni çıkan Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sadık Kutlucan da bu konuda kendini anlatma derdinde elbette. Aralarında yaşanan münakaşadan biraz bahsettikten sonra;

Konunun çirkin bir yere doğru gitmeye başladığını fark edince ‘edepsizliğe tahammül edemem’ dedim, ama kimseye edepsiz demedim” diyerek savundu kendisini.

Ben yazışmaları görebilen şanslı gazetecilerden değilim. Çünkü biliyorum bu yazışmalar bazı köşe yazarlarımıza bilgilendirme amaçlı olarak gönderilmiş. Hal böyle olunca bir yorumda bulunmam pek doğru da olmaz.

Ancak tüm bu olanlardan, İl Başkanı Serkan Özgöz’ün bize tanıttığı etkinlik ve çalışma programı dijital uygulaması ile yaptığımız konuşmaların ardından şunu söyleyebilirim;

Evet, DEVA Partisi adeta bir şirket disiplininde çalışıp hedefine ulaşma gayretinde. Yani, duygusal değil, matematiksel bakılıyor konuya.

Evet, DEVA Partisi siyasete yeni bulaşmış insanların çoğunluğu oluşturması nedeniyle olsa gerek, bazı tatlı siyasi oyunları pek bilmiyor. Yoksa kimler kimlere neler söylüyor, ancak arkasında delil bırakmadığından kimler neleri yalayıp yutuyor. Az çok biliyoruz.

Ama bu uygulamaların hangisi doğru onu bilmiyoruz.

Eski siyasi anlayış mı, yoksa yeni siyasi anlayış mı galip gelecek bu seçimlerde?

NOT: Serkan Özgöz kendisine muhalefet eden köşe yazarları da dahil geniş bir katılımcı listesi hazırlamış. Kendisini tebrik ederim.

HABERLER