Yasemin Güler
Yasemin Güler
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Karacabey’de neler oluyor?

AK Parti tarafından yaptırıldığı iddia edilen ve sonucu paylaşıldığı için kızılca kıyametler kopartılan ankette de görmüştük ki; Karacabey, AK Parti’nin en çok oy kaybettiği ilçelerden biri.

Bu oy kaybının en önemli nedeninin ilçenin merkezindeki 11 bin 800 metrekarelik Ömer Matlı Kapalı Pazaryeri iddialaşması olduğunu düşünmek güç değil.

Büyük paralar harcanarak yakın zamanda yapılan pazar yerini yıkarak yerine ‘pazar yeri AVM karışımı’ bir proje uygulamayı planlayan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’a hem Karacabey halkı hem de pazar yerinde sergi açan 513 esnaf tepki gösteriyor.

Çeşitli defalar Karacabey Belediye Meclisi’nde tartışmalara neden olan pazar yeri öyle görünüyor ki, bir inatlaşma uğruna sorun olarak varlığını sürdürmeye devam edecek.

Meseleyi çözmek için görüşmeler yapan AK Parti ileri gelenleri bir sonuç alamadıkları gibi, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan da bu konu ile ilgili rahatsızlığını parti içerisinde dile getiriyor, ancak sorun devam ediyor.

Bu kez Karacabey’i gündeme taşıyan isim ise AK Partili bir isim değil. Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey Belediye Meclis Üyesi Murat Tanrıverdi.

06.04.2022 günü yapılan Belediye Meclis toplantısında, idare tarafından sunulan faaliyet raporunu değerlendiren Tanrıverdi;

Kapalı Pazaryeri projesi, stratejik planın 9.1.5. maddesinde ‘Ömer Matlı kapalı Pazar yeri ve ticaret alanının yapılması’ şeklinde yer almaktadır. Ancak konuyla ilgili tartışmaların boyutu ortadadır. Bu alan sizin bahsettiğiniz gibi ‘çöküntü halinde, mezbelelik ve atıl vaziyette’ değildir!” diyor.

Telefonla aradığım Murat Tanrıverdi’ye “Karacabey’de neler oluyor?” diye sordum.

“Karacabey’de vaat edilen, ancak yerine getirilmeyen pek çok konu var. Pek çok konudan vazgeçiliyor, ancak pazar yerinden vazgeçilmiyor! Bu ısrarın nedeni nedir?” diyerek yanıtladı sorumu.

2019 yılında temeli atılan kültür merkezinin bu yıl yüzde 50 oranında tamamlanacağı vaadi de şimdilik boş gibi duruyor. Temel adeta çürümeye terk edilmiş vaziyette.

Peki, neler yapılıyor Karacabey’de bu kadar yıldır?

CHP Karacabey Belediye Meclis Üyesi, “Bizim başkanımızın Karacabey’deki tanıtımları, ‘kanalizasyon ve içme suyu hattını yeniliyoruz, elektrik hattını yer altına alıyoruz’ biçiminde. Bunlar devletin kurumları tarafından yapılıyor aslında. Karacabey Belediyesi kendi icraatı gibi anlatıyor sadece” diyor.

Karacabey’de gözle görülür icraat olarak otoparkı ve 15 Temmuz Meydanı’nı sayan Tanrıverdi’ye, “Pazar yeri yıkıldığında pazar nereye kurulacak?” diye sordum.

“Pazar yeri yıkıldığı takdirde Emirsultan Mahallesi’nde sokak aralarında pazar kurulması planlanıyor. Yani o sokaklar pazarın kurulduğu Salı günleri girilemez hale gelecek. Sorun düğüm halinde duruyor!” biçiminde bir yanıt aldım.

Tanrıverdi’nin dile getirdiği bir diğer sorun ise Karacabey Kent Konseyi ile ilgili.

“Karacabey Belediyesi’nin 2020-2024 stratejik planına baktığımızda 38. sayfadaki SWOT analizinde, güçlü yönler arasında ‘Kent Konseyi’nin çalışmaları’ maddesi vardır. Ancak bu Karacabey Kent Konseyi nerededir? Ne iş yapmaktadır? Ne yazık ki Kent Konseyi sadece elektrik ve internet ücreti ödenen, kağıt üzerinde kalmış ve işlevselliğini yitirmiş bir birim haline gelmiştir!” diyerek tanımlıyor konuyu CHP Karacabey Belediye Meclis üyesi.

Karacabey’deki sorunları daha çok yazacağız anlaşılan…

HABERLER