Yasemin Güler
Yasemin Güler
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Meslek ortaokullarının müfredatı yok!

Dün yazdığım meslek liselerinin içine mesleki ortaokullar da yerleştirilecek konusuna bir kez daha değinmek istiyorum.

Hatırlarsanız yazımda 11 meslek okulunun içine ortaokul yerleştirilmeye uygun olduğuna yönelik bir tespit yapılmıştı müfettişlerin incelemeleri sonrası.

Bu okulların isimleri Milli Eğitim Bakanlığına gitmiş ve Demirtaş Endüstri Meslek Lisesi ile İnegöl’de bir meslek lisesine mesleki ortaokul bölümü açılabileceğine yönelik karar verilmiş. Şu an bakanlıkta onayı bekleyen dosyanın içeriği ise bundan ibaret.

Bundan ibaret sözünün burada askıda kalmaması için birkaç kelam da etmek lazım. Haliyle normal ortaokullardan ayrı olan, ancak meslek lisesi kapsamında da bulunmayan bu okulların ayrı bir müfredatı olması beklenir.

Var mı?

Elbette yok…

Hatta bu konuda bir hazırlık da yok…

Hatta mesleki ortaokullara bir talep olup olmayacağına yönelik tahmin de yok.

Şöyle bir bakış açısı var; biz iki okula birer meslek ortaokulu sınıfı açalım, talep çok olursa iki sınıfa çıkartırız, şimdilik normal ortaokulların müfredatı ne ise onu görsünler, talep olur da devamlılık sağlanırsa onlara yönelik bir müfredat çalışması yaparız.

Daha doğrusu biz bir tabelasını asalım da kervanı da yolda düzeriz…

Tabelası olup, toplu açılış ve temel atmalarda temelleri atılan, kurdeleleri kesilen, ancak kendileri ortada olmayan pek çok hayali kurum ve proje gibi tabelası önden asılan işlerden biri daha…

Adı var, müfredatı yok bir okul türü.

Ne diyelim, Milli Eğitim Bakanlığı beni hiç şaşırtmıyor artık…

****

 

 

Siyasete yön veren olmak…

 

Tüm ülkede olduğu gibi Bursa’da da hemşeri derneklerinin son derece güçlü olduğu lobiler mevcut biliyorsunuz. 7 Eylül Cumartesi günü Olağan Genel Kurulu’nu düzenleyecek olan Bursa Artvin Vakfı da bu güçlü derneklerden biri.

Vakfın başkanlığını yürüten ve önümüzdeki kongre sürecine de muhtemelen tek adaylı listesi ile yeniden başkan adayı olarak katılacak olan Doç. Dr. Adnan Demirci, artık sayı çokluğundan ziyade niteliğin de önemli olduğuna vurgu yapmayı, şehre nitelikli insan gücü ile güç katmanın önemine değinmeyi daha doğru bulmuş konuşmalarında.

“Bursa’da Artvinliler çok fazla ve nitelikli olarak yer işgal ediyorlar. Bazı yanlış algılar var. Özellikle seçim dönemlerinde ortaya çıkan Artvinlilerin 5. ve 6. sırada olduğunu söyleyenlere karşı ben de Artvinlilerin çok fazla olduğunu vurgulamak istiyorum. Artvinlilerin Bursa’ya göçü 100 yılı aşkın bir süredir var” diyor.

Önümüzdeki süreçte 100 yıllık göç hikayesinin bir nüfus dökümünü yapmayı da hedefliyorlar.

150 üniversite öğrencisine burs veren vakfın dayanışma adına pek çok etkinliğe imza attığını zaten biliyoruz.

Bilmediğimiz şey Artvinlilerin geçtiğimiz dönem genel seçimlerinde umdukları temsiliyeti bulamadıkları için çok incinmiş oldukları. “Seçimlerde aday adaylarımız dahi yoktu, yerel partiler bizi adeta yok saydılar” dedi Başkan Demirci. Buna karşılık yerel seçimlerde Nilüfer ilçesinde Şadi Özdemir, İnegöl ilçesinde Alper Taban, Gürsu ilçesinde Mustafa Işık ile temsil edilmek onları memnun etmiş gibi görünüyor.

Bundan sonraki siyasi emelleri de şu cümle ile özetleniyor; ‘Siyasetin yön verdiği bir vakıf değil, siyasete yön veren bir vakıf olmayı hedefliyoruz

HABERLER