Norm Haber

Zararını duyunca tam yağlı sütü ağzınıza koymayacaksınız!

Süt her evde olan ve tüketilen bir içecektir. Özellikle tam yağlı süt tadından dolayı da çok sevilir. Yemeklerde ve tatlılarda tercih edilir. Ancak farkında olmadan tam yağlı süt içerek sağlığınızla oynadığınızın farkında değilsiniz.

Süt en sağlıklı besinler arasında yer alır. Her yaştan bireyin tüketmesi tavsiye edilir. Bilhassa çocuk yaşlılar sütü severek tüketir. Ancak içilen sütün çeşidine dikkat etmek gerekir. Süt içerken dikkatli olunmadığı zaman bazı rahatsızlıklara davetiye çıkarılabilir. Sütte yağ oranı son derece önemlidir. Yağ oranı yüksek olan tam yağlı sütü tüketmenin insan sağlığına olan zararları uzmanlar açıkladı.

TAM YAĞLI SÜT TÜKETMENİN ZARARI

Tam yağlı süt öncelikle kötü kolesterolü yükseltir. Tam yağlı sütün içerdiği yüksek yağ oranı kalp sağlığı için düşük olması gerekiyor. LDL yani kötü kolesterolün yükselmesi ise kalp damarlarında yağlanmaya ve buna bağlı kalp hastalıklarının baş göstermesine neden olur.

Bir başka zarar ise kilo alımına neden oluyor. Tam yağlı süt tüketmek kilo alımına bağlı obezite hastalığına davetiye çıkarıyor. İçerdiği yağ oranından dolayı yüksek kalorili bir içecek olan tam yağlı süt kilo kontrolü sağlamaya çalışan bireyler için son derece yanlış bir tercih olur.

Tam yağlı süt aynı zamanda kan şekerini yükseltir. Bu durum diyabet hastaları için riskli bir durumdur. Son olarak da kansere yol açar. Yapılan araştırmalar tam yağlı süt tüketiminin uzun vadede belirli kanser türlerinin ve özellikle prostat kanseri oluşumunda risk faktörü taşıdığını ortaya koydu.