10. Leyla Gencer Şan Yarışması’nda finalistler belli oldu

Yarışmanın final galası ve ödül töreni 27 Eylül Cuma akşamı saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenecek

10. Leyla Gencer Şan Yarışması’nda finalistler belli oldu

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV),  Borusan Sanat ve La Scala Tiyatrosu Akademisi iş birliğinde düzenlenen 10. Leyla Gencer Şan Yarışması’nın 25 Eylül Çarşamba günü Süreyya Operası’nda düzenlenen yarı finalinde, 8 yarışmacı finale katılmaya hak kazandı.

10. Leyla Gencer Şan Yarışması’nın final serisinde 17 ülkeden, aralarında Türkiye’den de 13 sanatçının bulunduğu toplam 42 genç şancı yarıştı. Heyecanlı bir mücadelenin ardından 8 yarışmacı finale katılmaya hak kazandı. Finalde Fernanda Allande (Soprano, Meksika), Leander Carlier (Bariton, Belçika), Anna Erokhina (Mezzosoprano, Ukrayna), Anna Imedashvili (Soprano, Gürcistan), Nazlıcan Karakaş (Soprano, Türkiye), Maria Knihnytska (Soprano, Ukrayna), HuanHong Li (Bas, Çin) ve Jennifer Mariel Velasco (Soprano, Meksika) yer alacak.

27 Eylül Cuma akşamı saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda şef Pietro Mianiti yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde gerçekleştirilecek final galasında ise jüri, üç büyük ödülün sahibini belirlerken, dinleyiciler de oylarıyla Leyla Gencer Halk Ödülü’nün sahibini seçecek. 10. Leyla Gencer Şan Yarışması birincisi 7 bin 500 avro, ikincisi 4 bin avro ve üçüncüsü 2 bin 500 avro ile ödüllendirilecek.

La Scala Tiyatrosu Akademisi’nden üç aylık eğitim bursu ödülü, La Scala Tiyatrosu Akademisi Özel Ödülü ile sahibini bulacak. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Özel Ödülü verilecek olan yarışmacı, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde bir konser vermeye hak kazanacak. İngiliz Kraliyet Operası Jette Parker Genç Sanatçılar Programı Özel Ödülü’nün sahibi olacak finalist, İngiliz Kraliyet Operası’nda bir hafta boyunca en az beş eğitim seansı almaya hak kazanacak. Deutsche Oper Berlin ve Tiflis Devlet Opera ve Balesi’nin Özel Ödülleri ile de birer finalist bu operaların bir yapımında rol alacak. Finalistler arasında İtalyan şancı olması hâlinde ise İstanbul İtalyan Kültür Merkezi resital ödülü verecek.

İKSV, Borusan Sanat ve La Scala Tiyatrosu Akademisi tarafından düzenlenen Leyla Gencer Şan Yarışması’na Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası ve İtalyan Kültür Merkezi de katkıda bulunuyor.

10. Leyla Gencer Şan Yarışması’nın final galasının biletleri çeşitli kategorilerde 500, 400, 300 ve 200 TL’den satılırken, final galası biletleri öğrenciler için Eczacıbaşı Genç Bilet ile 20 TL’den satışa sunuluyor. Engelliler yüzde 50 indirimden; 65 yaş üstü kişiler ise 1+1 kampanyasından faydalanabiliyor. Biletler, Passo satış kanalları üzerinden ve İKSV gişesinden temin edilebiliyor. Lale Kart ve Borusan Sanat üyeleri ise biletlerini yüzde 25’e varan özel indirimlerle alıyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir