14. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali tanıtıldı!

20 Aralık 2024 – 20 Ocak 2025 tarihlerinde düzenlenecek olan 14. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali yeni yapısıyla ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıllarda Merinos AKKM’ de yapılan festival, bu yıl ise şehri kapsayacak bir yapı kazanması amacıyla galeri, müze gibi bir çok farklı mekânda gerçekleştirilmesi planlanıyor. Festivalin tanıtım toplantısı Gökdere Vadisi’nde düzenlendi.

14. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali tanıtıldı!

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

20 Aralık 2024- 20 Ocak 2025 tarihlerinde düzenlenecek olan 14. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali öncesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Festivalle ilgili bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Önümüzdeki süreçte bu konuyla ilgili zaman zaman bilgilendirmeler yapılacaktır. İzleyici ile buluşması 20 Aralık-20 Ocak tarihleri arasında olacaktır. Kentimiz sanatın ışığıyla aydınlanacak. Meydanlara, sokaklara yayılan sanat dalgasına hepimiz tanıklık edeceğiz. Bu sanat dalgası sadece gözlerimizi değil ruhumuzu da besleyecek. Bursa’mızın derinlerde kalan sesini tüm dünyaya duyurmuş olacağız. Tema çok anlamlı, önemli ve sorgulanması gereken bir tema. Şehrin itirazı teması sıradan bir başlık değil. Her sokak, her bina bize bir şey anlatıyor. Tarihi binalarımız, derelerimiz, denizimiz, dağımız, havamız aslında bunlar hep şehrin itirazı içerisinde yer alıyor. İtiraz ediyor, direniyor, kabul ediyor veya reddediyor. Bizler de bu festivalde Bursa’nın fotoğraflarla konuşmasına vesile oluyoruz. Bu sesin en güçlü yankısını fotoğraf sanatı aracılığıyla duyuracağız. Festivalin önemli farklılığı bir ay boyunca sürecek olmasıdır. Farklı ilçelerde 30’a yakın solo sergiyle sanatseverlerle buluşacağız” ifadelerini kullandı.

Bozbey sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Bu yıl festivali diğer yıllardan ayıran sadece Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde değil tüm ilçelerde yapılacak olmasıdır. Bursa’nın sadece sanatla değil yaşamın her alanında dinamik bir şehir olduğunu hep beraber göstermiş olacağız. Kültür ve sanat bir kentin yalnızca güzel kılmaz. Onu yaşatır ve anlamlı da kılar. Kenti canlı tutan, ona nefes aldıran şey duvarlarda yankılanan sesi, meydanlarda atılan adımların ritmi, gülüşlerin yankısıdır. Bizler Büyükşehir olarak bu sesi daha da duyurmaya, yaşatmaya kararlıyız. Bursa Uluslararası Fotoğraf sergisi de bu çabanın bir meyvesidir. Her bir fotoğraf kentimizin geçmişine, geleceğine yazılmış birer mektuptur. Fotoğraflardaki her kare bu ruhu yaşamanın bir habercisidir. Bu kararlılığı sürdürülebilir olarak devam ettireceğiz. .

“FESTİVALİN 3 ANA EKSENİ OLACAK”

Festivalin 3 ana ekseni olduğunu söyleyen Festivalin küratörü Fotoğrafçı, yazar Laleper Aytek, bunlardan birinin sürdürülebilirlik olduğunu belirtti. Görünürlük meselesiyle pek çok ilki gerçekleştireceklerini dile getiren Aytek, “Ustalara saygımız sonsuz ama gençlere saygının da festivale dahil edip, onlarında görünürlüklerini sağlayacağız” dedi.

Bursa’da solo sanatçılarının da görünür kılmayı önemli bulduklarını söyleyen Aytek, Bursa dışından 15’e yakın solo sergi geleceğini belirtti. Toplamda 28 solo ve 2 grup sergisi olacağını aktardı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir