19 Eylül Gaziler Günü Karacabey Cumhuriyet Alanı’nda coşkuyla kutlandı

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törene katıldı. İlçe Kaymakamı Hakan Kafkas, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mahir Yağmur, protokol üyeleri, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşların da yoğun katılım gösterdiği törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi.

19 Eylül Gaziler Günü Karacabey Cumhuriyet Alanı’nda coşkuyla kutlandı

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törene katıldı.  Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen tören, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokul’u öğrencisi Berra Teke, günün anlam ve önemini anlatan şiirini seslendirdi.

Törenden sonra Başkan Fatih Karabatı, İlçe Kaymakamı Hakan Kafkas ile birlikte ilk olarak 2016 yılında Mardin/Nusaybin’de Hendek Olayları sırasında ateşli silahla yaralanma sonucu vazife malulü olan Jandarma Uzman Çavuş Cihan Ceylan’ı, daha sonra ise Kıbrıs Gazisi Yakup Oruç’u evlerinde ziyaret etti. Ziyaretler sırasında kahraman gazilere minnet ve şükran duygularını ifade eden Başkan Karabatı, ebediyete intikal eden gaziler için de rahmet diledi.

“GAZİLERİMİZ VE ŞEHİT YAKINLARIMIZ, BAŞIMIZIN TACIDIR”

Başkan Fatih Karabatı yaptığı açıklamada, “Bu topraklarda huzur ve güvenle yaşıyorsak, bunu canlarını hiçe sayarak vatan savunmasında görev alan gazilerimize ve şehitlerimize borçluyuz. Tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, milletimizin sizlere olan minnettarlığını bir kez daha ifade ediyorum.” dedi.

Karabatı, her daim gaziler ve şehit ailelerinin yanlarında olduklarını belirterek, “Gazilerimiz ve şehit yakınlarımız, başımızın tacıdır. Onlara vefa borcumuzu hiçbir zaman unutmayacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir