2 bin sterline satılan tablonun 300 bin sterlin değerinde bir şaheser olduğu ortaya çıktı

2 bin sterlinin biraz üzerinde bir fiyata satın alınan bir tablonun, 300 bin sterlin değerinde, uzun süredir kayıp bir şaheser olduğu ortaya çıktı.

2 bin sterline satılan tablonun 300 bin sterlin değerinde bir şaheser olduğu ortaya çıktı

BBC’nin haberine göre Lincoln’lü sanatçı David Taylor, bölgesel bir müzayede evinde yapılan satışta satılan sanat eserini incelediğinde tablonun gerçekten ne yaptığını bilen biri tarafından boyanmış gibi göründüğünü fark etti.

Sanatçı tabloyu daha detaylı incelemek için çerçevesinden çıkardığındaysa tabloda kariyeri boyunca uluslararası alanda önemli başarılar elde eden, Kanada’nın en ünlü kadın sanatçılarından biri olan McNicoll’un imzasını keşfetti.

Taylor bunun üzerine BBC’nin ‘Fake of Fortune?’ adlı programına katıldı ve programdaki uzmanlar, ‘The Bean Harvest’ (Fasulye Hasadı) olarak bilinen ve bir tarladaki kadınları tasvir eden tablonun, 20’nci yüzyılın başlarında Kanadalı empresyonist Helen McNicoll’a ait bir eser olduğunu kanıtladı.

İki yaşından itibaren sağır olan McNicoll, kırsal manzaraların empresyonist tasvirleriyle tanınıyordu. 1915 yılında diyabetten dolayı yaşadığı komplikasyonlar nedeniyle kariyeri yarıda kaldı ve 35 yaşında hayatını kaybetti.

McNicoll’e ait tabloysa 1912 ile 1913 yılları arasında beş kez Kanada’da sergilendi ancak o zamandan beri nerede olduğu bilinmiyordu.

Programın sunucularından Philip Mould, bulguyu ‘hayatta bir kez yaşanacak bir keşif’ olarak nitelendirdi ve Atlantik’in her iki yakasında da yüksek kaliteli kadın sanatçıların eserlerine yönelik büyük bir talep olduğunu söyledi.

Deneyimini tam bir macera olarak nitelendiren Taylor, “İlk günden itibaren tabloya inandım ve onun rekor fiyata satılabileceğini umuyorum” dedi.

Yıllar sonra yeniden keşfedilen tablo şu anda bir galeride saklanıyor ve tablonun şanslı yeni sahibi Taylor yakın gelecekte tabloyu açık artırmada satmayı planlıyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir