20’den fazla işçi yaralandı… Sakarya’da fabrikada patlama!

Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan Oba Makarna fabrikasında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 2’si ağır 21 işçi yaralandı.

20’den fazla işçi yaralandı… Sakarya’da fabrikada patlama!

Olay, saat 13.20 sıralarında Hendek’te bulunan Oba Makarna fabrikasında meydana geldi. İddiaya göre, fabrikada henüz belirlenemeyen bir sebeple patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine Sakarya başta olmak üzere, Düzce ve Kocaeli’den de çok sayıda destek ekip sevk edildi. İlk belirlemelere göre 23 işçinin yaralandığı öğrenildi. Ekiplerin olay yerindeki müdahaleleri devam ediyor.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Hendek’te bulunan Oba Makarna fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yusuf Alemdar, “Şuanda bizim bilgimiz, içerden çıkarmış olduğumuz, ambulanslarla taşıdığımız 12 yaralımız var. Dışarıdan patlamayla birlikte etrafta, ayakta tedavi edilen yaralılarla belki sayı 20’dir ama içeriden çıkardığımız, ambulansla sevk ettiğimiz 12 yaralımız var” dedi.

Ekiplerin müdahalelerinin sürdüğünü ifade eden Alemdar, “Arkadaşlarımızın çalışması devam ediyor. Bunların içerisinde yangından etkilenen, patlamanın sonucunda yaralanmış olanlar var, hastanelerimize sevk ediyoruz. Şuana kadar görmüş olduğumuz yanmalar var. Bunlarla ilgili de ilk tespitlerimize göre ciddi bir şey yok ama hastaneye gidildiğinde daha net bilgi alacağız. Ambulansla gönderdiğimiz 12 ama etrafta, ayakta tedavi olanlarla birlikte sayı daha fazla olabilir” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, patlamanın fabrikanın çatısında meydana geldiğini belirterek, “Patlamayla birlikte yangın başlamış. Bizim de içeriye girmemizi engelleyen yangın. Bir an önce yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Kontrol altına aldığımız yerlerden içeriye girip, kardeşlerimizi kurtarmaya çalışıyoruz. İtfaiye, sağlık, AFAD, emniyet, jandarma personelimizin tamamı burada. Patlama anında içeriden kaçanlar, kalanlar olmuş. Şuan da net bir sayı veremiyoruz” şeklinde konuştu.

VALİ KARADENİZ: 2 İŞÇİ ENTÜBE EDİLDİ

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, meydana gelen patlamanın ardından bölgeye gitti. Vali Karadeniz, incelemeleri sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.Vali Yaşar Karadeniz, “Saat 13.15 itibariyle ilimiz Hendek ilçesinde bulunan makarna fabrikasında patlama ve bunun akabinde yangın olduğuna dair ihbar alındı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, sağlık, emniyet, AFAD ve orman personelleri sevk edildi. Şuana kadar fabrika fabrika bölgesinden toplam 21 yaralı tespit edildi. Bunların 12 tanesi ambulanslarla hastaneye sevk edildi. 9 yaralı ise kendi imkanlarıyla hastaneye ulaştılar. Yaralılarımızdan 2 tanesi entübe durumda” Karadeniz, açıklamasına şöyle devam etti:
“Fabrika yetkililerinin ‘İçeride başka kimsenin olmadığını düşünüyoruz’ şeklinde son tespitleri bize ulaştı. Yine de sistemlerini kontrol ediyorlar. Bugün burada toplam 57 işçi, 2’de mutfak görevlisi olmak üzere 59 vardiya personeli var. Bunların da sadece bir kısmı patlama olan bölgede olduğunu söylüyorlar. Yine de son rakamı öğrenince bizde sizlerle paylaşacağız. Bizim de ümidimiz bu doğrultuda. Patlamanın ilk tespitlere göre değirmen bölümünde olduğu şeklinde bir kanaat var ancak bu konuda yangın tamamen söndürüldükten sonra itfaiyemizin cumhuriyet başsavcılığımızın emir ve talimatları doğrultusunda, emniyetin yapacağı araştırmalarla yangının nedeni ve şekli tespit edilecektir. Şuanda 2 entübe yaralımız var. Zaten kendi imkanlarıyla gidenlerin durumları iyi. Bunun yanında 2 de ağır yaralımız var. Sonuçta şuanda içeri tespit için girilmesi lazım. Ondan sonra ki kısmı işin adli süreci. Dediğim gibi, cumhuriyet başsavcılığımızın emir ve talimatları doğrultusunda işin adli kısmı yürütülecektir.”

SAĞLIK BAKANLIĞI: 21 YARALI VAR

Patlama sonucu yaralı durumuna dair bilgi paylaşan Sağlık Bakanlığı, 2’si ağır olmak üzere 21 kişinin yaralandığını duyurdu. Yaralıların tedavisinin hastanelerde devam ettiği öğrenildi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir