ABD’den İsrail’e Hizbullah uyarısı: Savaşı bölgeye yaymayın

Hizbullah ve İsrail güçleri 7 Ekim’den bu yana en şiddetli çatışmalara girerken ABD Pazar günü İsrail’i Hizbullah’la tam kapsamlı bir savaş başlatmaması konusunda doğrudan uyardı

ABD’den İsrail’e Hizbullah uyarısı: Savaşı bölgeye yaymayın

Bir haftadır tırmanan çatışmaların ardından İsrail savaş uçakları geçen yıl çatışmaların başlamasından bu yana güney Lübnan’a en ağır bombardıman saldırılarını düzenlerken, Hizbullah da Hayfa kentine roketler fırlattı. Tırmanan saldırılar, çatışmaların tam ölçekli bir kara savaşına dönüşebileceği endişelerini arttırdı.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, İsrail vatandaşlarının kuzeyde boşalttıkları evlerine dönebilmelerini sağlamanın “savaştan, gerilimi tırmandırmaktan ve ikinci bir cephe açmaktan daha iyi yolları” olduğu konusunda İsrail’i uyardı.

Kirby ABC’nin This Week programına verdiği demeçte “Askeri bir çatışmadan kaçınılması gerektiğini doğrudan İsrailli muhataplarımıza söylüyoruz, bu askeri çatışmayı tırmandırmanın onların yararına olduğuna inanmıyoruz” dedi.

Pentagon’a göre ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de Cumartesi günü İsrailli mevkidaşını arayarak “diplomatik bir çözüme ulaşmanın önemini” vurguladı ve bölgedeki ABD vatandaşlarının güvenliği konusundaki endişelerini dile getirdi.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir