Adalet Bakanı Tunç’tan Narin açıklaması: Bazı evlerde kameralar tespit edildi, TÜBİTAK incelemesine tabi tutuldu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Delillerin hepsi değerlendirilecek ve sonunda bir iddianame ortaya çıkacak. Narin evladımızın katilleri de yargı huzuruna çıkarılıp, Türk Ceza Kanunu’ndaki en ağır cezaya çarptırılacak.” dedi.

Adalet Bakanı Tunç’tan Narin açıklaması: Bazı evlerde kameralar tespit edildi, TÜBİTAK incelemesine tabi tutuldu

Tunç, TBMM’de, 28. Dönem 3. Yasama Yılı’nın başlaması dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Siber Güvenlik Teşkilatı’nın kurulmasıyla ilgili soru üzerine Tunç, çalışmaların birkaç aydan bu yana devam ettiğini belirtti. Tunç, “Yakın zamanda sonuçlanır. Siber güvenlik, artık ülkeler için çok önemli hale geldi. Kurumsal bir yapının olması lazım.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında “suç ve suçluyla mücadele” konusuna vurgu yaptığını anımsatan Tunç, “Özellikle Ceza İnfaz Kanunu’muzda bazı suçlar bakımından denetimli serbestlik sürelerinin olup olmayacağı tartışılabilir.” dedi.

Kovid-19 salgını döneminde denetimli serbestlik uygulamasının genişletildiğini hatırlatan Tunç, şöyle devam etti:

“Bundan sonraki süreçte bazı suçlar bakımından denetimli serbestlik olmayabilir, bu tartışılabilir. Yine cezası az olan suçlarda, yatarının olmaması nedeniyle toplumda bir infial uyanıyor ve ‘yapanın yanına kar kaldı’ algısı oluşuyor. Bunu ortadan kaldırmanın yolu basit suçlarda denetimli serbestliğin uygulanabilmesi için belli bir süre cezaevinde kalma şartı getirilebilir. Bunla ilgili taslak çalışmalarımızı daha önce TBMM’ye sunmuştuk.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir