Adalet Bakanlığı onay verdi: AK Partili Türkeş, Gezi tutuklularını ziyaret edecek

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türkiye Delegasyonu Başkanı ve AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi davası sanıklarını cezaevinde ziyaretine ilişkin müracaatına Adalet Bakanlığı şifahen onay verildiğini duyurdu. Türkeş, ziyaretin en kısa zamanda gerçekleştirileceğini açıkladı.

Adalet Bakanlığı onay verdi: AK Partili Türkeş, Gezi tutuklularını ziyaret edecek

Geçen günlerde, Gezi davasından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan iş insanı Osman Kavala ‘nın yanı sıra Gezi davasından 18 yıl hapis cezası alan Mine Özerden, Çiğdem Mater, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’la cezaevinde görüşme talebini Adalet Bakanlığı’na ilettiğini açıklayan MHP’nin kurucu ismi Alparslan Türkeş‘in oğlu ve AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, talebi üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen bir sonuç alamadığını belirterek, dün Adalet Bakanı Yılmaz Tunç‘u eleştirmişti.

Türkeş dün, sosyal medya hesabı “X” üzerinden “Zorunlu bir açıklama” başlığıyla paylaştığı mesajında, Osman Kavala, cezaevinde ziyaret etme talebine Bakanlık’tan herhangi bir yanıt alamadığını, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da konuya ilişkin açıklamalarının “şık ve yerinde” olmadığını kaydederek, “Ziyaret edeyim de ellerinden tutup alıp getireyim” demedim, açıklaması dosyayı sümen altı etmeye yönelik” dedi.

Bakan Tunç’un Osman Kavala’nın “yeniden yargılanma talebinin” reddedilme gerekçesi hakkında sözlerine de yanıt veren Türkeş, “Adalet Bakanımız kamuoyunda makes bulmuş bu gelişmeyi, başvuruyu tarafsız bir şekilde yönetmesi gerekirken tam tersine dosyayı sümen altı etmeye yönelik açıklama, değerlendirme yapma cihetine gitmiştir. Kanaatimce bu, doğru bir yaklaşım değildir.” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ’DEN KAVALA TEPKİSİ

MHP lideri Devlet Bahçeli ise geçen hafta yaptığı sürpriz basın toplantısında, isim vermeden Türkeş’e yüklenerek, “Terörist Demirtaş ile ziyaretçi kuyruğuna girenlerin profili çeşitlenen Soros’çu Kavala’ya siyasi geleceğini bağlayanlar ne milliyetçilikten ne de milli onurumuzu muhafaza temininden bahsetmeleri söz konusu değildir. CHP’nin şifreleri PKK’nın elinde, DEM’in kullanımındadır. Türk milleti köksüz ve kötü niyetli müflisleri görmektedir. Bu nedenle emperyalizmin içimize kadar yuva yapmış piyonları muhakkak çuvallayacak, alayının birden oyunları bozulacak, mahcubiyet ve mağlubiyet akıbetleri olacaktır” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir