AK Parti İl Başkanı Gürkan açıkladı… İşte Bursa’ya yapılacak 4 önemli proje!

Bursa’da devam eden projelerde öncelik sırasını yeniden belirlediklerini dile getiren AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, yapılması planlanan 4 önemli projeyi de paylaştı.

AK Parti İl Başkanı Gürkan açıkladı… İşte Bursa’ya yapılacak 4 önemli proje!

Bursa’da devam eden projelerde öncelik sırasını yeniden belirlediklerini dile getiren AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, yapılması planlanan 4 önemli projeyi de paylaştı.

Gelişmeyi, Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesine taşıdı.

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Gazeteci olarak… En keyif aldığımız şey, Bursa’nın yatırımlarını konuşmak, kente dair proje tartışmalarının içinde olmak. Hele konuk iktidar partisinin Bursa’daki en yetkili temsilcisi olunca bu keyif artıyor.

Nitekim…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın İl Medya Tanıtım Başkanı Cemile Yiğit ile başkan yardımcıları Ferhat Erol ve Osman Doğruyol’la birlikte Olay’a ziyareti de böyle oldu.

Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan’ın odasındaki sohbetin başında, “Ankara’da görüştüğünüz Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu Bursa’ya neden şaşı bakıyor?” diye sorduk.

Gürkan da…

“Ulaştırma Bakanımızla biz zaman zaman görüşüyoruz, ama kamuoyuna yansımıyor. Gitmeden önce de görüştük. Ziyaret sonrası Bakan Yardımcısı Bursa’ya geldi” diye başladı ve şunu söyledi:

“Ulaştırma Bakanımız Bursa’ya sık gelmediği için böyle bir izlenim oluşuyor, ama bir sorun yok, ilgisi yüksek.”

Sonra da…

“Ulaşım projelerinin önceliklerini yeniden belirledik” dedi ve devam etti:

“Büyükşehir Belediyemizin gündeminde, trafiğin sıkıştığı noktalar olarak Beşyol ve Adliye kavşakları var. Bunlar başlıyor.”

Görüşmede ele alınan öncelik projelerini sıraladı:

Bir…

“Kentin batısına doğru gelişen bölge olan Beşevler-Çalı-Hasanağa bölgesinde trafik çok şişiyor. Çalı-Hasanağa arası 9 kilometrelik genişletme projesi hazırlanıyor. Bu bölgenin otoyol bağlantısı da öncelikli proje kapsamında.”

İki…

“Otoyol-Görükle’den gelen yolun Hasanağa bölgesine geçişinde düzensizlik yaşanıyor. Burada İzmir Yolu üzerine yonca yaprağı kavşak yapılacak.”

Üç…

“TEKNOSAB’da ilk fabrikalar 2022 ilk aylarında üretime başlıyor. Bölgeden günde 2 bin TIR çıkacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle hem TEKNOSAB, hem DOSAB otoyol bağlantıları öncelik gündeminde.”

Dört…

“Acemler bölgesini Soğukkuyu-Yunuseli-Dereçavuş güzergahından otoyola bağlayacak projeyi Büyükşehir hazırladı, Ulaştırma Bakanlığı inceliyor.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir