AK Partili yetkililer: Partiden kaçan oylar tahminimizden daha erken geri dönmeye başladı

MetroPOLL’ün ağustos ayında gerçekleştirdiği anketinde 31 Mart seçimlerinden sonra gerilemeye başlayan AKP’nin yeniden birinci parti olmasıyla başlayan tartışmalar sürerken, AK Parti yönetimi, “partiden kaçan oyların tahminlerinden daha erken bir şekilde geri dönmeye başladığını” savunuyor.

AK Partili yetkililer: Partiden kaçan oylar tahminimizden daha erken geri dönmeye başladı

Metropoll’ün “Türkiye’nin Nabzı” ağustos ayı raporuna göre 3”1 Mart’tan bu yana anketlerde birinci çıkan CHP, bu özelliğini kaybetti. AKP yeniden birinci sıraya” yerleşti.

Türkiye Gazetesi’nden Yücel Kayaoğlu’na konuşan AK Partili kaynaklara göre, ekonomideki zorluklar başta olmak üzere farklı sebeplerle başka partilere oy veren seçmen, 6 ay içinde yerel hizmetlerle ilgili sıkıntı yaşamaya başlayınca emaneten verdiği bu oyları geri almaya başladı.

AK Parti kurmayları, sahadaki gözlemlerini “Özellikle AK Parti’den CHP’ye veya başka partilere geçen belediyelerde vatandaş şunu gördü: Seçim öncesi verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Talepler çok ama çözüm yok. Seçmen bize bir ihtar vermişti, ama bugün konfor alanının bozulmasından çok rahatsız. Enflasyonda düşüşün başlaması ekonomiye olan güveni artırdı. Vatandaş bir kez daha kime güveneceğini gördü. Muhalefetin çare olmayacağını anladı. Özellikle belediyelerdeki akraba atamaları nedeniyle vatandaş kızgın” şeklinde anlattı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir