AKP Sözcüsü Çelik: Bu darbe anayasasından Türkiye’nin kurtulması gerek

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sona erdi. AKP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, toplantı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

AKP Sözcüsü Çelik: Bu darbe anayasasından Türkiye’nin kurtulması gerek

Çelik’in konuşmasından satır başları şöyle:

“Almanya’da bir şehirde çıkan yangında 2 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini öğrendik. Allah’tan rahmet diliyoruz. Gurbetteki vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyoruz. Bu konuyu yakından takip ettiğimizi bilmenizi isterim.

Toplantımızda teşkilat başkanlığımız, medya ve Ar-Ge başkanlıklarımız sunum yaptı. Takvim işlemeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde 12 Eylül darbesinin yıl dönümüydü. 44. yılında bu darbenin Türkiye’ye verdiği zararları konuşmaya devam ediyoruz. Bu darbenin zaman geçtikçe Türkiye’nin milli egemenliğini çalmaya dönük dış kaynaklı proje olduğu görülmektedir. Tüm darbeler huzuru sağlamak için denir. Bu huzur darbeden sonra aynı güçler iş başındayken nasıl giderilmemiştir? Belli bir maksada ulaşmak için planlandığı çok açıktır.

“Darbe anayasası Türkiye’nin önünde engel”

Türkiye’nin darbe anayasasından kurtulması gerekir. Sivil anayasaya ihtiyaç vardır. 19 kez değiştirildi. Tabiri caizse yamalı bir bohçaya döndü. Türkiye’nin önünde engel olmaya devam etmektedir.

Bunun gelecek nesillere borcumuz olmasıdır. Hem sağdan hem soldan çeşitli kesimlerden herkes bu anayasanın değişmesi gerektiğini net bir şekilde ifade ediyor.

Birçok maddede değişiklik olmasına rağmen görülüyor ki sivil bir gözle yapılmış, anayasal düzeni korumak, özgürlükleri korumak için bir sivil anayasa zorunluluktur. Demokrasideki samimiyet bu hazırlığa destek vermektir. Sistemi kilitleyen tutumların taktik manevralar gibi öne sürülüyor.

Anayasa’nın 4 maddesiyle ilgili herhangi bir tartışmamız yoktur. Değişiklik teklifleri bizim açımızdan olumlu değildir. Burada daha önce de belli gündemler olduğunda sorulmuştu. Sivil bir anayasa istiyoruz, Türkiye’yi Türkiye Yüzyılı’na taşıyacak anayasa istiyoruz. Milli iradeyi esas teşkil eden yapı olacak Anayasa’yı istiyoruz. 4 madde ile ilgili herhangi bir tartışma söz konusu değildir.

Türkiye buluşmaları

Teşkilat başkanlığımızın Türkiye buluşmaları başladı. Arkadaşlarımız sahaya indi. AK Parti teşkilatlarındaki kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Teşkilatlarımız bizim göz bebeğimizdir.

“Ayşenur kardeşimizden bahsederken militan diyorlar”

İsrail güçleri bu kardeşimizi doğrudan hedef alarak öldürmüştür. Bu emri veren hepsinin cinayetten yargılanması gerekir. Bazı başın kuruluşları net bir şekilde Ayşenur kardeşimizden bahsederken onunla ilgili haber yaparken militan diyorlar. Bunlar barışı, adaleti, savunan herkese militan derler. Bunların ruhları, akılları kirlenmiştir. Bunların amacı insanlığı daha büyük kaosun içine sokmaktır.

CHP’deki gelgit siyasetinin ve belediyelerdeki savrulmaların vatandaşımız tarafından elinin tersiyle kenara itilip, siyasetin gerçek mecrası AK Parti’de her zamanki buluşmalar daha yüksek bir şekilde gerçekleşiyor.

Özgür Bey’den önce Kemal Bey zamanındaki helalleşme, Özgür Bey zamanındaki normalleşme, en son geldi Cumhur’a hakaret edenleri himaye etmeye dönüştü. Vatandaşımız da bunun notunu vermektedir. Sivil siyasetin en yüksek adresi, demokrasinin en büyük taşıyıcısı bugün AK Parti’dir.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir